Goede voornemens

We zijn al weer één week ver in 2015.. Zoals elk jaar maak ik eind december een lijst met goede voornemens. Dit jaar was niet anders. Het enige verschil is dat ik dit jaar realistischer ben geweest. Vaak zijn mijn voornemens vaag zoals gezonder eten, meer bewegen, minder sociale media, op reis gaan, etc. Dit jaar heb ik het concreter en kleiner gehouden.

1. Elke dag 30 minuten lezen. Door mijn drukke schema lees ik vaak maar 10 minuten vooraleer ik uitgeput in slaap val. Ik moet er voor zorgen dat ik elke dag een half uurtje neem om in stilte van mijn boek te genieten. Het zorgt er voor dat ik mezelf terug opgeladen voel.

2. ‘Oei, ik groei’ bijhouden. ‘Oei, ik groei’ is geschreven door Hetty van de Rijt en Frans X. Plooij. Het brengt de 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van een baby in kaart. Ik vind dit een zeer handig boek omdat het aangeeft wat er momenteel speelt bij mijn dochter. Dit boek maakt gebruik van herkenbare voorbeelden, praktische tips en spelletjes. Bij de geboorte ben ik volop begonnen in dit boek, maar naar verloop van tijd is het naar de achtergrond verschoven. Dit wil ik nu veranderen. Ik wil zo goed mogelijk beantwoorden aan de behoeften van mijn dochter en dit boek helpt daarbij.

3. ‘Elke dag een vraag’, uitgegeven door Deltas, invullen. Gedurende 5 jaar moet men elke dag van het jaar een vraag beantwoorden. Elk jaar herhalen deze vragen zich, maar meestal heeft men dan een ander antwoord. Na 5 jaar heb je een beeld over hoe je als persoon bent geëvolueerd. Dit sprak mij enorm aan. De tijd gaat zo snel. Soms lijkt alles hetzelfde gebleven en soms kan ik niet bevatten dat het ooit anders was dan nu.

4. Mijn zwangerschapskilo’s kwijt raken. Met de zwangerschap van mijn dochter was ik 20 kg aangekomen. Momenteel heb ik nog 4 kg te gaan vooraleer ik terug ben op mijn oude gewicht. Geen crashdiëten of uren in de sportschool, maar gewoon mijn oude leefgewoontes hervatten. Het is waar wat ze zeggen: 9 maanden zwanger, 9 maanden “ontzwangeren”. De kilo’s gaan er vanzelf af, maar het heeft tijd nodig.

Mijn lijst bevat 9 goede voornemens.. Volgende keer meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s