Movie Bliss: Belle en het Beest

Belle en het beest.. één van de fantastische films uit mijn kindertijd. Ik was helemaal dol van Belle. Ze leek een natuurlijke schoonheid met alleen maar oog voor haar vader en lezen. Om eerlijk te zijn draaide het voor mij eerder om haar dan om de romantiek tussen haar en het Beest.

Ik vond het zalig hoe ze, al lezend, door het dorp liep, hoe ze in de boekenwinkel haar eigen helemaal thuis voelde, en dan de bibliotheek… Deze scene lokte allerlei emoties bij mij los. Het Beest brengt Belle naar zijn persoonlijke bibliotheek omdat hij weet hoe zeer ze van boeken houdt. Het moment waarop ze haar ogen opent en de muren tot aan het plafond gevuld ziet met boeken… Alsof ze in de hemel terecht is gekomen. Nu laten we duidelijk zijn.. Voor een boekenverslaafde is dit ook de hemel!!

beauty_and_the_beast_library

Een week geleden werd bekend gemaakt dat Disney een live action film gaat maken van Belle en het Beest, met in de hoofdrol Emma Watson. Ik had mij geen betere Belle kunnen voorstellen. De gelijkenis alleen al…

640_belle_emmawatson

Ik heb de film altijd in het Nederlands gezien en dus ook de liedjes gezongen, maar ik ben benieuwd naar deze versie.

Hier mijn favoriete liedje uit deze Disney klassieker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s