Movie Bliss: You’ve got mail

Vrijdagavond had ik een nostalgisch momentje naar films van de jaren ’90. Mijn hersenen maakten de link naar ‘You’ve got mail’. Natuurlijk wou ik die dan ook meteen zien. Probleem: ik was niet in het bezit van deze film. Godzijdank voor bol.com! Zaterdagnamiddag werd hij geleverd!! Vol opwinding werd hij uitgepakt en ceremonieel neergelegd op mijn salontafel. Het moment was hier… En toen begon mijn hectisch schema! Boodschappen, familiebezoeken, poetsen, wassen,…

Mijn dochter wordt elke morgen om half 7 wakker. Dit was mijn kans! Deze morgen om kwart voor 7 kropen we samen op de zetel. Mijn lieve meid met haar melkfles en ik met een tas koffie en ‘You’ve got mail.’

Ik heb een zalige zondagmorgen gehad! Ik ben weer helemaal verliefd geworden op deze film. Hoe kan het ook anders?

Laten we beginnen met het appartement van Kathleen Kelly. Ik wil het! Landelijk, gezellig, knus, overal boeken en voor New Yorkse begrippen, ruim. Ik zie mezelf al helemaal aan haar tafeltje zitten typen aan mijn blog, net doen alsof ik kan koken in haar keuken en lezen in haar comfortabele stoel bij het raam.

925ecc9a7c27b158d7ed670bc632e8ec

70c15e7257df1339d6a334bbdfa4c2fb

2877674c8401a733c2264b1896c2e5a7

Dan zijn er de diepe ‘mail’ gesprekken tussen Kathleen en Joe. Ik denk dat de meeste van ons wel zo’n diepgaande gesprekken willen beleven. Bij iemand zo je hart en ziel kunnen bloot leggen en weten dat degene aan de andere kant volledig naar je luistert. De quotes alleen al…

21f9bb561b5c37fd7c95120d6c803192sometimes-i-wonder-about-my-life-i-lead-a-small

En dan de crème de la crème: Kathleen haar boekwinkel. Toegegeven was Fox Bookstore mooi voor een keten, maar er viel niet te tippen aan de magie van ‘the shop around the corner’.

imagesTVCRLSYL

566bfc523d3ccc6b570b9def26c487dd

a9a7c1b0173246d588fd9c11fb67b894

Mij zouden ze als kind nooit uit deze winkel krijgen.. Oké, zelfs als volwassenen zou ik hier willen wonen! Van kleins af aan heb ik willen wonen tussen de boeken, tussen de magie van verhalen. Zelfs nu nog.. Wat zou ik graag een boekenwinkel hebben waar mensen heerlijk rustig kunnen lezen en een tas koffie kunnen drinken. Dit is mijn ultieme droom! Ik was en ben nog steeds jaloers op deze boekwinkel

Deze film straalt ‘feel good’ uit. Je bent van het begin betoverd door Kathleen haar optimisme en Joe zijn charisma. Van het begin is duidelijk dat ze samen horen, maar de weg die ze moeten nemen om er te geraken is lang, vol vragen, verdrietig, grappig, vernieuwend en heerlijk ouderwets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s