Movie Bliss: 50 tinten grijs

Wat een hype! Overal waar je maar kijkt zie je foto’s, video’s, Facebook statussen verschijnen over 50 tinten grijs. Je kon onmogelijk om het feit dat de film uit kwam.

Ikzelf heb de boeken van E.L. James gelezen toen ze net uit kwamen, wat al weer een tijdje geleden is. Om eerlijk te zijn heb ik de boeken toen helemaal verslonden. Elke vrije minuut die ik had, werd gespendeerd met mijn neus tussen de boeken.

En toen kwam het verdict dat er een film kwam. Zoals meestal het geval is, was ik hier niet enthousiast over. In mijn ervaring zijn er maar weinig films even goed als hun boeken. Hoe gingen ze dit trouwens doen? Christian Grey was in het hoofd van miljoenen vrouwen gevormd tot hun ideale man. Men zou nooit iedereen kunnen plezieren. Daar bovenop kwam het feit dat het boek zeer gedetailleerd was en bijna onmogelijk om te laten zien bij een Hollywood – film.

Daarom chapeau voor Jamie Dornan! Hij heeft deze rol aangedurfd waarvan hij wist dat er evenveel kritiek ging zijn als lof, misschien zelfs meer. Aangezien het al lang geleden was dat ik de boeken las, stond ik vrij neutraal ten opzichte van zijn uiterlijk en het viel niet tegen. Geen opgeblazen fitnessfreak, maar wel mooi afgelijnd.

2cd306719f764c4b2572a52d63b26606

Samen met vijf vriendinnen ben ik gisteren gaan kijken. Niets beters dan vriendinnen langs je om gevatte uitspraken te hebben over seksscènes en zoetsappige vliegtochtjes. Het cinemabezoek werd daarom dan ook voorafgegaan door een glaasje wijn!

Ik was aangenaam verrast door de film. Ik heb geprobeerd er open-minded naar toe te gaan, maar het was onmogelijk om de recensies, die constant voorbij kwamen, te negeren. Ik was blij dat de film niet uitsluitend over seks ging, maar dat er moeite werd gestoken in het verhaal rond mr. Grey. Je wilt weten waarom hij zo is, waarom hij deze regels nodig heeft en waar zijn littekens van komen. Jamie Dornan heeft de gekwelde blik perfect onder de knie. Hij zorgt er voor dat mr. Grey een mysterieuze kant krijgt en niet alleen Dominant is.

De volgende film is voor mij weer een cinemabezoek waard. Hopelijk weer vergezeld met een hoop ladies 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s