Check up: goede voornemens

Het is vandaag 1 maart. Het jaar 2015 is officieel begonnen aan zijn derde maand en wat gaat het snel!

Zoals jullie konden lezen, had ik voor 2015 een hele hoop goede voornemens. Ik had ze kleinschalig, realistisch en puur gehouden zodat de kans om op te geven kleiner was. Na twee maanden vind ik het tijd om te kijken hoe ik het heb gedaan.

1. Elke dag lezen. Vanaf 1 januari heb ik elke dag gelezen, al was het maar een kwartiertje. Sowieso het fijnste en beste voornemen ooit! Ik word er meteen ontspannen van en voel de stress van de dag wegebben. HEERLIJK!

2. ‘Oei, ik groei’ bijhouden. Dit voornemens is niet goed gelukt. Ik heb het geprobeerd, maar ik werd er paniekerig van. Men zegt in elk hoofdstuk welke vaardigheden een kind ongeveer moet kunnen en hoe deze het beste te kunnen aanmoedigen. Er waren veel dingen die Lore nog niet deed en dan schoot ik een beetje in paniek. Loopt Lore achter? Is er iets mis? Wat natuurlijk onzin is. Elk kind evolueert op zijn of haar eigen tempo. Het ene kind is motorisch sterker en het andere verbaal. Dit werd ook telkens benadrukt, maar soms vond ik het toch minder fijn om te lezen.

3. ‘Elke dag een vraag’ invullen. In twee maanden tijd is er een periode van vijf dagen geweest dat ik het niet heb bijgehouden. Voor de rest ging ik elke avond in mijn heerlijke leesstoel zitten en dacht na over mijn vraag. Ideale manier om je dag te overlopen. Het zorgt weer voor een gezonde dosis perspectief.

4. Mijn zwangerschapskilo’s kwijt. Nog een halve kilo en het is zo ver. Ik merk wel dat mijn lichaam anders is ingedeeld als voor mijn zwangerschap. Mijn benen zijn smaller geworden, maar mijn buik is er nog steeds. Ik ben blij met het feit dat ik terug op mijn oude gewicht zit. Nu besef ik pas dat ik er voordien nog helemaal niet zo ‘mollig’ uit zag.

5. 1 x per maand date night. In januari zijn we heerlijk gaan uit eten en in februari zijn we samen naar een gezellig café gegaan om lekker wat te drinken en bij te praten. In maart wordt het waarschijnlijk bowlen. I will be whoopin’ his sorry behind!

6. 1 x per week creatief bezig zijn. Meerdere malen per week schrijf ik voor mijn blog, bladwijzers maken, schilderen met mijn neefje en nichtje,… Ik word steeds creatiever. Het heeft een sneeuwbaleffect.

7. Naar New York gaan. De reis is geboekt! Eind maart ga ik met mijn moeder voor zes dagen naar de Big Apple. Momenteel is het daar -7°, dus vingers gekruist dat het iets warmer wordt.

8. 1 x per week koken. Nog steeds geen keukenprinses, maar elke week maak ik één à twee keren het eten. Meestal boerenkost, maar occasioneel ook een stoofschotel. Ik heb er nog geen plezier in gevonden, maar vind het niet meer vreselijk.

9. 1 x per week een vriendin zien. Tot mijn grote blijdschap is dit ook gelukt! Ik vind het heerlijk om naar mijn vriendinnen te luisteren. Ze inspireren mij keer op keer weer om het beste uit mezelf te halen. En ik hou er van om een luisterend oor te zijn. Je hart uitstorten tegen een vriendin is altijd anders dan tegen je partner of familie. Er kan geraasd, getierd, geweend en gelachen worden zonder ons druk te maken over de gevolgen.

ee0ed547c431bd9a05fdb506ab457567

Om eerlijk te zijn ben ik trots op mezelf. Ik heb gekozen naar voornemens die mij nauw aan het hart liggen en waar ik hoe dan ook gelukkig van word. Het is zelfs geen opgave om ze vol te houden. Ze zijn deel van mijn dagelijkse routine geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s