Youtube discovery: Look up!

Vorig jaar zag ik dit filmpje voor het eerst. Het werd via een vriend gedeeld op Facebook. Toen ontroerde het mij al en nu nog steeds. Eergisteren zag ik het weer en de tranen verschenen.

Spenderen we te veel tijd op sociale media? Het antwoord is overduidelijk JA.

We moeten wachten op de bus, bij de dokter, in de winkel of voor ons werk.. Tegenwoordig loopt/staat iedereen met het hoofd naar beneden gericht op hun smartphone. Ik ben er even schuldig aan als de persoon langs mij. Zodra ik mij maar een seconde verveel check ik mijn Facebook, instagram of Twitter en het irriteert me verschrikkelijk! Ik word vervelend van de constante overvloed aan informatie, aan de vergelijkingen, aan al het nodeloos delen van statussen. Het zorgt voor chaos in mijn hoofd, maar toch kan ik ze niet verwijderen. Ik heb meermaals gedacht om mijn Facebook account te verwijderen (wat zo te horen al een hele klus is), maar dan denk ik aan alle mensen in mijn leven die ik bijna nooit zie, maar wel mee in contact blijf door Facebook. Iemand is in verwachting, gaat trouwen, bouwt een huis, heeft een nieuwe job,.. Het zijn dingen die ik graag weet over anderen en waarmee ik ze graag feliciteer. Ik zit continu in dubio.

Sinds een paar weken laat ik mijn telefoon in de keuken op het werk liggen. Als ik wil kijken op social media moet ik eerst naar daar lopen waardoor de stap groter wordt. Ik sta nu soms gewoon even stil en laat mijn gedachten de vrije loop. Het brengt meer rust. Thuis laat ik sneller mijn telefoon in de keuken liggen en soms gaat hij doelbewust gewoon uit. 2 jaar geleden heeft mijn vriend een Iphone voor mij gekocht. Volgens hem de slechtste beslissing ooit. Sindsdien ligt het ding continu op de tafel als we gaan eten en pingt het de hele nacht maar door. Hij heeft groot gelijk. Weg met die telefoon. Ik kijk toch zeker liever naar hem of mijn lieve dochter dan naar een scherm! Ik zou het vreselijk vinden als mijn dochter continu achter een scherm hangt.. maar dan moet ik haar wel een goed voorbeeld geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s