Voorbereidingen New York!

Het is bijna zo ver. Maandagochtend vertrek ik naar New York!!!

HWijjF7RwOPGEJ1nb4Zb_IMG_3773

Elke dag word ik nerveuzer. De laatste jaren werd mijn wens om deze stad te ontdekken groter en groter. Ik kan niet geloven dat het nu eindelijk zo ver is. Het is geen stad die mij aantrekt qua architectuur of fame, maar wel qua sfeer. Ik denk dat de sfeer in New York uniek is. Ik ga niet op zoek naar de grootste warenhuizen of duurste boetieks, maar wel naar de kleine vintage winkels. Ik wil mijn koffie niet elke dag van Starbucks, maar gezellig in een coffee shop. Ik wil niet gaan eten of drinken in dat über chique, overdressed en -priced rooftop bar, maar een lekker glaasje wijn drinken in een bar waar je de ingang bijna niet van ziet.

Onze planning was dan ook zeer moeilijk te maken. Natuurlijk wil ik alle populaire bezienswaardigheden zien, maar het blijft voor mij nog steeds een vakantie. En bij een vakantie hoort rust. Lekker ergens gaan eten, van het mooie weer genieten, wat rond kuieren, iets gaan drinken,… We gaan 6 dagen en 5 nachten. Overdag heb ik ongeveer een schema uitgedokterd, maar ik heb genoeg tijd open gelaten voor een lunch of rond te snuffelen. ’s Avonds vind ik moeilijker. Ik weet nog niet waar we juist gaan eten en of we daar ook ergens iets kunnen gaan drinken (zonder 15$ voor een glas wijn te betalen).

Dan komt het pakken… Een grote koffer plus handbagage moet ik het mee redden. Voor mij op zich geen probleem. Het weerbericht bijgehouden en het weer is er zoals het vandaag in België is. Frisjes, maar met opklaringen. Ging ik vandaag checken op de live cam.. het sneeuwt!!! Gelukkig alleen maar vandaag, maar ik pak voor elke weersverandering iets mee: winterjas, lentejas, jeans, dunne trui, dikke trui, sjaal, handschoenen, zonnebril,… Hoezo ik mag maar 23 kg meenemen?!

Ik kijk er enorm naar uit, maar tegelijkertijd vertrek ik ook met een verdrietig hartje. Ik ga namelijk voor de eerste keer mijn dochtertje achter laten 😦 Gelukkig zorgt mijn vriend uitstekend voor haar, maar toch zal ik haar heel hard missen. Het afscheidskusje als mijn kleine meid vredig ligt te slapen, wordt hartbrekend.Ik hoop dat New York voldoende afleiding geeft, maar daar twijfel ik niet aan.

Het is sinds de zomer van 2013 geleden dat ik nog op vakantie ben geweest. Ik voel aan mezelf dat het nodig is om er weer even tussen uit te gaan. Ik moet even alle dagelijkse stress achter mij laten en mij concentreren op mezelf en de cultuur rondom mij. Voor perspectief en inspiratie lijkt New York mij momenteel perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s