Mijn trip naar New York (deel 1)

Gisteren zijn we terug gekomen van New York en het enige minpuntje was dat de auto niet startte bij aankomst in de parking. Typisch ons om het lampje binnenin een week te laten branden! Na 1,5u en twee behulpvolle jongemannen kregen we hem eindelijk terug aan de praat.

Ons 6 daagse tripje was gevuld van de moment dat we aankwamen tot de seconde dat we vertrokken. Ik denk dat we zeker 50km hebben gewandeld, maar Manhattan hebben we bezocht!

De vlucht heen duurde 7 uren 45 minuten en het was prachtig weer toen we aankwamen. We werden verwelkomt door de skyline van Manhattan en zonneschijn. ’s Avonds zijn we meteen naar Times Square vertrokken, maar daarna snel gecrasht van vermoeidheid (het tijdsverschil was 5u).

IMG_7147     IMG_7158

Dinsdagochtend scheen de zon nog steeds (met gure wind) en zijn we naar Central Park gegaan. Het plan was om fietsen te huren, maar het wandelen deed zo’n deugd. Het park is enorm groot en bijna onmogelijk om te voet te doen, maar zo mooi! Je hoort bijna geen geluid van de drukte rondom.

IMG_7171     IMG_7181

We zijn doorgelopen naar het MoMA (museum of modern art) waar Sterrennacht van Vincent van Gogh en werken van Picasso tentoon stonden, gevolgd door een bezoek aan de St. Patrick’s cathedral. Spijtig genoeg stond deze laatste vol stellingen voor reparties waardoor de schoonheid verloren ging.

IMG_7198     IMG_7246

Daarna hebben we het centrum van Rockefeller bezocht en afgesloten met een lekkere Stella en Magners.

IMG_7205     IMG_7213

Woensdag was een drukke dag, maar wel één gevuld met veel moois. ’s Morgens een bezoekje aan Top of the Rock met een adembenemend uitzicht.

IMG_7235     IMG_7245

Toen doorgewandeld naar The New York public library, waar ik heel graag de Rose main reading room wou zien. Spijtig genoeg is deze momenteel gesloten. Gelukkig waren de Grand Central Terminal en het Chrysler building dichtbij.

IMG_7250     IMG_7265

De dag sloten we af met een cruise langs het puntje van Manhattan en met een gigantische pizza!

IMG_7283     IMG_7284

De eerste drie dagen waren vol gepland zodat we zeker zo veel mogelijk hadden gezien tijdens deze trip. De volgende paar dagen waren rustiger, maar zeker even leuk.

Binnenkort deel 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s