Mijn trip naar New York (deel 2)

Zoals jullie al lazen ben ik sinds zondag terug van New York. De eerste drie dagen waren goed gevuld en de volgende dagen gingen op een rustig gangetje verder. Dit neemt niet weg dat we nu ook weer veel kilometers hebben afgelegd.

Donderdag gingen we naar het Zuiden van Manhattan. Allereerst zagen we de Charging Bull. Een hele taak om een foto te nemen zonder iemand anders en mij is het dan ook niet gelukt. Hierna was Wall Street aan de beurt.

IMG_7291     IMG_7297

Men kan dit gedeelte niet bezoeken zonder te gaan kijken naar de nieuwe WTC toren en het 9/11 memorial. De toren is zeer mooi en van het memorial word je gewoon stil. Twee grote vierkante uitkepingen met stromend water, als een fontein gaande, naar het hart. Het was een zeer indrukwekkend moment.

IMG_7298     IMG_7299

Hierna hebben we Chinatown, Little Italy en the East Village bezocht. Het is bizar dat deze gedeelten maar door een paar straten worden gescheiden, maar aanvoelen als een compleet andere stad.

Op vrijdag zijn we als eerste ’s morgens naar het Empire State Buildig geweest, met een prachtig view!

IMG_7330     IMG_7335

Overdag hebben we een beetje geshopt in Soho en the Greenwich Village. Nu als ik zeg shoppen bedoel ik dit niet zoals normale mensen. Wij slenteren wat rond, maar belanden uiteindelijk bij leuke boekenwinkels en accessoires 🙂 Soho is voor een shopper de hemel. Het maakt niet uit wat je zoekt, daar vind je het! De kledingstijl veranderd meteen zodra je deze wijk inloopt. Iedereen loopt er prachtig gekleed bij en het lijkt alsof ze er geen moeite voor doen (jaloezie en verwondering namen om de beurt plaats). Deze waren mijn favorieten (non – kledij):

IMG_7339     IMG_7355

Rechts: The Paper Source; Links: Greenwich letterpress

Ik heb niet veel gekocht, maar ik ben zeer blij met mijn nieuwe spullen! Natuurlijk heb ik buiten deze ook andere dingen gekocht (New York City onderzetters, EOS lippenbalsem + een Dora en Boots voor Lore), maar dit waren mijn favoriete vondsten:

IMG_7430     IMG_7433

Natuurlijk was het in Manhattan ook vrijdag dus werd dit gevierd door een glaasje cava en fleurrijke muurschilderijen.

IMG_7353     IMG_7350

’s Avonds sloten we de dag af door pure magie: New York City by night on top of the Empire State Building.

IMG_7371     IMG_7372

IMG_7373     IMG_7376

IMG_7379

Zaterdag was daar en het was weer tijd om naar huis te gaan. Tijd om mijn dochtertje terug te knuffelen, want stiekem had ik ze heel hard gemist!

New York was zeker een ervaring. Ik ben blij dat ik geweest ben, maar ik weet niet of ik de reis nog een keer zou maken. Ik mis de cultuur en romantiek van Europa. Wij zijn Bourgondiërs die genieten van een lekker hapje, drankje en kunst. Wij zijn een volk met eeuwen geschiedenis wat men in één oogopslag kan zien in onze kunst en keuken.

New Yorkers zijn druk en gehaast, juist niet wat ik zoek tijdens een vakantie. Toch kijk ik met een goed gevoel terug. Het is altijd de moeite waard om je te verdiepen in een andere cultuur en dat heb ik dan ook gedaan. Ik raad het iedereen aan, maar verwacht geen strandvakantie.. Hup met die beentjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s