Vier plus één van Jojo Moyes

Jess is een alleenstaande moeder van dochtertje Tanzie en haar stiefzoon Nicky. Haar ex-man kampt momenteel met een depressie en is werkloos, dus staat ze er financieel alleen voor. Tanzie is een wiskundeknobbel en Nicky is een gesloten, gothic type jongen die werd achtergelaten door zijn drugsverslaafde moeder. Om het gezin compleet te maken hebben ze een grote, luide en vooral stinkende hond Norman.

IMG_7663

Doordat Jess er alleenstaande is, wordt ze gedwongen twee baantjes te nemen, één als schoonmaakster en één ’s avonds in de lokale pub. Wanneer Tanzie de kans krijgt om naar een exclusieve school te gaan blijkt het een onmogelijke klus om het leergeld bijeen te sprokkelen. Als godsgeschenk worden de Olympiade (wiskundewedstrijd) in Schotland georganiseerd met een hoofdprijs van 5000€.. Nu alleen nog daar geraken!

Ed is miljardair geworden door samen met zijn beste vriend een softwarebedrijf op te starten. Momenteel loopt het niet zo lekker in zijn leven aangezien hij beschuldigd wordt van handel met voorkennis en zijn vader op sterven ligt. Hij wordt geadviseerd om even van de aardbodem te verdwijnen. Tijdens één van zijn tijdverdrijvende ritjes ziet hij een vrouw aan de kant staan met autopech, vergezeld van een klein meisje, een raar uitziende tienerjongen plus een enorme hond. Aangezien zijn bestaan momenteel doelloos is, besluit hij hen te helpen, met het ene drama na het andere als gevolg!

In het begin vond ik het een beetje een vreemd boek. Het was niet wat je typisch romanachtig kon omschrijven, maar het boeide wel. Naarmate het verhaal meer op gang kwam, werd het steeds moeilijker om het boek neer te leggen. Je wou constant weten hoe ze dit drama gingen doorstaan en wie er uiteindelijk zou breken.

Het lijkt mij onmogelijk dat iemand zo veel miserie kan meemaken op één week tijd, maar het brengt de verschillen tussen arm en rijk wel in beeld. Het verhaal laat zien dat eerlijkheid wint en dat wie goed doet, goed toekomt.

Jojo Moyes

Jojo Moyes is geboren in 1969 en opgegroeid in Londen. Ze heeft haar studie gevolgd aan het Bedford New College, is daarna tien jaren journalist geweest en sinds 2002 romanschrijfster. Ze heeft twaalf boeken op haar naam staan en woont op een boerderij is Essex, samen met haar man en drie kinderen.

Als je meer wil lezen over mevrouw Moyes kan je altijd terecht op haar website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s