Barbara Kuiper

Sinds ik zelf ben begonnen met bloggen, vind ik mezelf steeds vaker zoekend naar andere blogs, voornamelijk Nederlandstalige. Dit blijkt dus een hele klus te zijn. Ik zeg niet dat er geen Nederlandstalige blogs bestaan (alles behalve), maar er zijn er weinigen die mij interesseren. De meeste gaan bijna uitsluitend over fashion. Ik kan mij best interesseren voor mode, maar na de zoveelste lippenstift, oogschaduw en trend heb ik het gezien!

één van de redenen dat ik ben begonnen met bloggen, was om mensen aan te trekken die dezelfde interesses hebben als ik. Ik hou van een grote variatie aan dingen en soms heb ik ook gewoon fases waarin ik gefascineerd ben door iets en binnen een maand weer niet. Ik vond het moeilijk om blogs te vinden die ik meermaals per week wou bezoeken. Gelukkig vind ik er af en toe wel eentje tussen de grote berg, zoals deze van Barbara Kuiper.

IMG_7687

Ze is een 26 jarige meid uit Friesland die zichzelf beschrijft als een impulsief blondje, die zegt wat ze denkt en een tikkeltje eigenwijs is. Haar website gaat over reizen, food, DIY, eten en fotografie. Ze maakt leuke, grappige (met de nodige zelfspot) en korte posts. Ze post frequent over welke boeken ze heeft gelezen van haar boekenplank, haar hele zoektocht naar een job en wat volgens haar geluksmomentjes zijn.

BDK

Wat mij vooral aansprak was haar Bucketlist. Barbara de hare is voornamelijk bestaande uit reisbestemmingen. Hij is opgedeeld in 3 delen: Travel, #expiditienederland en Personal. Bij Travel staan dingen als rondreis Canada, Chinese muur bezichtigen, overnachten in een iglo, roadtrip door Amerika (route 66), etc. Bij #expiditienederland staan dan weer een bezoek naar het Anne Frank huis, kazematten in Maastricht, het blote voetenpad bewandelen, etc. Vele van deze plaatsen had ik nog nooit van gehoord. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Barbara vinkt netjes af en blogt over wat ze heeft bereikt, wat zeer leuk is om te volgen!

Wat ik het fijnste vind van de hele site is het Personal-gedeelte van haar Bucketlist. Er staan verschillende punten op die ik zelf ook op mijn ‘bucketlist’ heb staan.  De belangrijkste zijn: een cursus creatief schrijven volgen, een boek schrijven, mezelf kunnen optrekken en een column hebben in een tijdschrift. Het is fijn om iemand te ‘kennen’ die op deze vlakken dezelfde passie heeft en die van hetzelfde ‘bouwjaar’ is als ik. Zo kan ik altijd even dubbel checken of mijn ‘fases/fratsen’ normaal zijn 😉

Als je haar avonturen ook wil volgen, bezoek http://www.barbarakuiper.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s