Huisje tuintje… kaarsvet

Om mee te beginnen… Mijn computer is gemaakt. HOERA!!!! Dank u wel aan de lieve technici die mijn computer binnen 24u hebben gemaakt! Natuurlijk moest mijn tijd nuttig besteed worden nu mijn computer weg was. Deze tijd is vooral opgevuld met het lezen van boeken (wat een verrassing!), maar ik heb ook een klusje gedaan, dat ik al lang uitstelde.

Ik ben namelijk fan van kaarsen. Ik vind dat het een gezellige sfeer geeft. Ik heb twee mooie staanders met grote kaarsen op die spijtig genoeg wel eens kaarsvet druppen op mijn 30 jaar oude commode. Het is zelfs een keer gelukt om gesmolten kaarsvet op de vloer en op mijn haard te krijgen. Natuurlijk is het geen optie om alles af te krabben aangezien je dan de ondergrond kunt beschadigen. Soms probeer ik met mijn nagel om er lucht onder te krijgen en zo een groot stuk te verwijderen, maar zijn er vaak ook spetters aanwezig omdat het kaarsvet van een grotere hoogte afkomt.

Meestal camoufleer ik de vlekken door de kaars er bovenop te zetten, een kistje er voor, een plateau er over,… Maar nu had ik ineens tijd om dit probleem aan te pakken. Naar mijn moeder voor raad en wat kwam er uit de bus: bakpapier en een strijkijzer. Het klonk mij vaag bekend. Net alsof meerdere mensen dit al hadden geopperd, maar ik dit nooit had geregistreerd. We gingen aan de slag. Zenuwachtig!! Had ik er al bij verteld dat de kast van mijn ouders was?

Strijkijzer verwarmd, groot stuk bakpapier en strijken maar… Ik hoorde het knetteren en vreesde voor het ergste, maar toen ik het papier weg deed, zag ik alleen maar een vettig, vloeibaar laagje. Een vod met Dreft erover en het was zo goed als nieuw! Daarna door naar mijn vloer en haard, waar het ook zijn werk deed! Op de vloer zaten alleen wel vlekken die waren doorgedrongen aangezien het natuursteen is (damn you, uitstelgedrag!), maar al bij al ben ik zeer tevreden.

Ik ben allesbehalve een typische huisvrouw (bestaat zoiets eigenlijk echt?), maar als ik iets kan delen waardoor ik jou uiteindelijk meer tijd kan geven om je bezig te houden met wat echt belangrijk is (vrienden, familie, hobby’s,…) dan zal ik dit zeker doen!

naamloos

Bron

Categories: DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s