Synchroonkijken – samen fotograferen

Gisteren kwam ik onverwachts iets heel leuks tegen, genaamd synchroonkijken 2015.

De oprichtster, Else Kramer, houdt zich bezig met trainingen en tips geven over (smartphone) fotografie, visuele marketing, beeldtaal en beeldgebruik. Ze geeft workshops, online cursussen en werkt momenteel hard aan haar boek: Handboek voor de Visuele Revolutie’.

zelfstrand2

Else Kramer

In 2013 in zij begonnen met het project synchroonkijken, maar wat houdt dit nu in? Voor een week lang krijg je ’s morgens een email met een eenvoudige en inspirerende foto-opdracht. Je kan deze foto nemen met een camera, smartphone of tablet en deze achteraf uploaden via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met #synchroonkijken. Je kan deze foto’s overal nemen en het neemt ongeveer 10 à 15 minuten per dag in. De foto’s van alle deelnemers worden verzameld op een groot Pinboard op Pinterest, waar iedereen elkaars werk kan bewonderen.

foto

Else Kramer

Om jullie een idee te geven; dit waren de onderwerpen van 2013: sokken, iets dat je gemaakt hebt, zomer, blauw, leegte, iets kleins en jezelf. Dat jaar waren er meer dan 1350 deelnemers en in 2014 waren er dat meer dan 2250. Ik ben benieuwd hoe veel het er dit jaar zijn.

Het eerste wat ik gisteren dacht: leuk! Meteen daarna kwam: oei, maar mijn digitale camera is stuk, dus kan ik niet meedoen. Tot ik zag dat je ook je smartphone kan gebruiken. Zelfs zonder professionele camera kan je meedoen. Dit zorgt er voor dat het project toegankelijk is voor iedereen en dat het heel divers gaat worden.

Ik denk dat dit project zeer inspirerend gaat zijn. Elke dag moet je bij jezelf te rade gaan welk beeld voor jou past bij die bepaalde opdracht. Het zorgt er voor dat je over sommige dingen dieper gaat nadenken en ze misschien herdefinieerd. Ik ben ook nieuwsgierig naar wat de anderen gaan laten zien. Iedereen heeft een andere invalshoek wat mij weer op andere ideeën kan brengen en misschien zelfs een lach bezorgd. Zoals de laatste dag van 2013: jezelf. Dit is zo’n ruim aspect. Hier kan je echt van alles in beeld brengen: een selfie, schaduw, huis, kind, lichaamsdeel of hobby (zoals muziekinstrument, boek, schrijfgerei, knutselspullen, schilderij,…). De mogelijkheden zijn oneindig.

Gisteren heb ik mezelf ingeschreven en vandaag kreeg ik al een opwarmopdracht binnen: Fotografeer neuzen.

‘Wat voor neuzen kun jij vangen met je camera?
Zachte neuzen.
Natte neuzen.
Glimmende neuzen.
Gebutste neuzen…’

Euhm… even denken. Ik zou mijn eigen neus kunnen nemen, of die van Lore. Eventueel de neus van een knuffelbeer of een schoen. Of misschien een.. RUGBYNEUS!

Waar zit dat lieftallig vriendje van mij?

Wil jij ook meedoen met dit project? Je kan je inschrijven via deze link http://elsekramer.nl/2015-synchroonkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s