DIY pennenhouder

De laatste tijd heb ik overal pennen, potloden, scharen en stiften liggen. Vooraleer ik begin met schrijven (digitaal), maak ik eerst een soort schema met de hand. Natuurlijk gaat dit gepaard met de nodige kleurtjes en doodles. Bijgevolg ligt alles overal en nergens, waardoor ik altijd naar iets op zoek ben.

Ik had laatst op Pinterest een hele leuke koperen pennenhouder gezien (tegenwoordig vind ik koperen accessoires mooi), maar helaas was hij héél duur. Na wat online zoeken en rondsnuffelen, ben ik er niet in geslaagd om eentje te vinden naar mijn zin (en budget). Het probleem was dat er genoeg vakjes moesten zijn, omdat ik nu eenmaal veel pennen heb.

Ik had het eigenlijk al weer ergens in mijn achterhoofd verborgen toen ik een leuke DIY pennenhouder zag. Ding, ding, ding! Deze kon ik misschien maken met een koper kleurtje. En zo begon het…

Benodigdheden:

– Kaft-/inpakpapier met zelfgekozen kleur en/of motief

– Een smalle, rechthoekige schoendoos

– Genoeg toiletrolletjes om deze in twee rijen op te vullen

Je beplakt de schoendoos aan de buitenkant en probeert dit zo strak mogelijk te doen. Vervolgens steekt je de toiletrolletjes in de doos en vult de grote gaten op met stukjes papier. Ik heb namelijk in het midden een scheidingswand gemaakt zodat de rolletjes niet tegen elkaar vallen. Vervolgens je pennen/potloden/latten/kleurtjes/stiften verdelen en je pennenhouder is klaar!

Het is zo simpel te maken en ik ben zeker dat ik er veel plezier van ga hebben.

IMG_7921

IMG_7922

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s