Huidverzorging van mijn (b)engeltje

Lore had sinds een tijdje last van droge plekken op haar armen, in de plooi van haar voetjes en in haar okseltjes. Ik vreesde een beetje voor eczeem. Nu op zich is dit niet dramatisch, maar ik wou het toch snel aanpakken. De vlekjes werden niet erger, maar gingen ook niet weg. Maakte niet uit hoe veel bodylotion ik gebruikte, de plekjes bleven droog. Gelukkig had ik vorige week een afspraak bij Kind & Gezin. (Voor degene die niet weet wat dit is, een consultatiebureau waar je meerdere malen per jaar naar toe gaat voor inentingen en de opvolging van je kind.)

Ik hoopte op een zalfje waar het mee was opgelost en dat Lore er geen last meer van had. Mijn verbazing was dan ook groot wanneer de dokter vroeg welke huidverzorgingsproducten wij gebruiken. Toen Lore werd geboren, hebben wij meteen alles van Zwitzal genomen (nadat het pakketje van het ziekenhuis op was). We hadden shampoo, wasgel, lotion, badolie, zinkzalf en billendoekjes. Het leek me handig om van alles hetzelfde te hebben, dan went de huid aan één bepaald product.

De dokter raadde aan om een ander product te gebruiken, speciaal voor de droge huid, namelijk Ph5 Eucerin. Ik had er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar ik was al blij dat het zo simpel kon worden opgelost. Ik was benieuwd.

IMG_8044

Na twee dagen merkte ik het verschil al. Lore haar vlekjes werden zienderogen beter en nu zijn ze bijna helemaal weg. Het is nog géén week geleden. Ik ben echt heel blij dat het zo goed werkt. Nu is het huidje van elke baby anders en is dit absoluut geen afbraak van Zwitsal. Ik gebruik de zinkzalf en billendoekjes nog steeds, want daar heeft Lore geen last van.

Ik wou dit even delen omdat er volgens mij meerdere moeders zijn die denken dat hun kind eczeem heeft terwijl het misschien snel is opgelost met andere huidverzorging. Een bezoek naar de huisdokter en je weet het zeker. Wat is nu leuker dan onze kleine (b)engeltjes heerlijk te pamperen.

babyvoetjes-3

1 Comment

  1. Zwitsal ruikt wel heel lekker, maar is inderdaad vaak niet zo goed voor een babyhuidje. Wij gebruiken wel de wasgel, doekjes en badolie maar voor de huidverzorging heb ik de olie van Weleda gekocht. Ideaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s