Geluksmomentjes mei #1

Zo’n soort van photodiary is een bekend aspect van een blog. In een begin zag ik het niet zo zitten, omdat mijn leven niet zo interessant leek dat ik het met iedereen wou delen. Waarom dan nu de verandering?

Vaak hoor ik mezelf zeggen: ‘poeh, wat een drukke week! Ff bijkomen.’ Waarop de volgende vraag dan volgt: ‘Wat heb je dan allemaal gedaan?’. Antwoord: ‘Euhm….’. Wat heb ik die week eigenlijk gedaan? Meestal weet ik al niet meer op woensdag wat ik maandag heb gegeten. Nu is het niet nodig om van elke maaltijd een foto te nemen, maar ik heb besloten om de momenten vast te leggen die ik als gelukzalig beschouw of gewoon de moeite waard om te delen.

Zie hier mijn eerste snapshots van deze week:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Maandag was ik jarig, maar had dit in het weekend al uitgebreid gevierd. Daarom koos ik er voor om lekker op de zetel te kruipen met dit boek dat ik geleend had van een vriendin. Om eerlijk te zijn vond ik het boek wat minder. Ik vond het hele verhaal een beetje kort door de bocht. De gebeurtenissen kwamen allemaal te snel. Ik had het gevoel alsof ik niet wist wat er omging in het hoofd van de hoofdpersonages. Dat is voor mij juist waar het om gaat. Op zich leest het boek wel makkelijk weg. Ik had het in 24u uit, maar voor mij geen aanrader.

IMG_8441

Dinsdagavond ben ik begonnen aan dit boek. Ik had hem gekregen voor mijn verjaardag en kon niet wachten. Het was een heerlijk wegleesboek. Het hoofdpersonage was dan nog eens een vrouw even oud als ikzelf dus verschillende zaken waren heel herkenbaar. Binnenkort verschijnt er een recensie van.

IMG_8484

Woensdag was ik lekker thuis met Lore en besloot ik om haar speelgoedkist(en) uit te wassen en het speelgoed te sorteren. Ik had daarbij hulp van deze vrolijke bende.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Lore haar boekjes zijn opgedeeld in voorleesboekjes en boekjes waar ze lekker zelf in kan bladeren. Ik had ze eerst allemaal op de kast liggen, maar dan wist ze het verschil niet meer. Daarna geprobeerd om haar boekjes in de speelgoedkist te leggen, maar daar werden ze te snel beschadigd door ander speelgoed. Nu heeft ze een eigen mandje waar al haar boekjes in zitten en waar ze naar hartenlust mee kan spelen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Zaterdagochtend ging ik op de koffie bij een vriendin (ex-collega) van mij in Waalre. Het was al weer een tijdje geleden dat ik haar nog had gezien en het was heel gezellig.

Ik merk zo hard het verschil als ik Nederland binnen rijdt. Alles lijkt een stuk gezelliger. Het is een land waar ze vooral buiten leven. Iedereen rijdt met de fiets rond, staat op straat te buurten, is aan het lopen (waarom?!),… De huisjes geven een gezellige indruk en de mensen lijken vrolijker. Het had iets nostalgisch (ik heb er tenslotte ook 4,5 jaar gewerkt).

IMG_8435

Zelfs de weg naar Valkenswaard bracht mooie herinneringen terug. De bomen die langs weerskanten staan, bloeien zo mooi rond deze tijd van het jaar. Ik kon er mij vroeger dagelijks over verwonderen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Toen ik thuis kwam, had Tim heerlijk gekookt! gepofte aardappel in de schil, rundsreepjes en Japanse wokgroenten. Het water loopt me al terug in de mond.

Processed with VSCOcam with f2 preset

’s Avonds kwam een vriendinnetje langs om bij te praten. Ze was namelijk net terug uit New York en aangezien ik hier net nog ben geweest, wou ik alles horen over haar reis.

Processed with VSCOcam with t1 preset

’s Zondagsochtend zalig geknuffeld met Lore. In het weekend geen gehaast om naar de crèche/werk te gaan dus kunnen we lekker lang blijven knuffelen in onze pyjama

IMG_8467

Van Tim had ik deze leuke bloemetjes gekregen! Zo’n leuke lentekleuren.

Processed with VSCOcam with c1 preset

En ik vond de vaas wel handig om naar de vlog te kijken van Shifra en Hans. Deze twee zijn hilarisch. Sinds een paar maanden volg ik haar blog A cup of life en de vlogs die zij samen doet met haar man, Hans, zijn mijn favoriet. Morgen verschijnt er een blog waarover ik iets meer vertel of haar en een post die ze onlangs schreef.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Daarna kwamen mijn schoonouders op de koffie om wat bij te praten en Lore te knuffelen.

IMG_8469

In de namiddag (tijdens Lore haar dutje) zijn Tim en ik buiten gaan genieten van het zonnetje met een glaasje wijn. Ik ging het kinderboek ‘Hoeveel ik van je hou’ even doorlezen zodat ik er binnenkort een recensie over kan schrijven en om het later aan Lore voor te lezen.

IMG_8468

Na haar dutje kwam Lore nog even buiten zitten met papa knuffelen!

Voor iedereen nog een fijne zondagavond!

1 Comment

  1. Haha!! Ik moest heel erg lachen op de manier waarom je een standaard maakte je van je telefoon om onze vlogs te kijken! Heel leuk! En nog leuker om te horen dat je met zoveel plezier naar onze vlogs kijkt en mijn site bezoekt! Dankje!! 🙂 En dat kinderboekje ‘hoeveel ik van je houdt’ vind ik zð leuk! Dat staat op de lijst met boeken die ik wil kopen als ik later ooit kinderen heb (net als ‘le petit prince!’).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s