Choose Happiness

Gisteren kwam ik een blogpost tegen genaamd Choose happiness van A cup of life. A cup of life is een lifestyleblog gemaakt door Shifra Jumelet. Zij is bijna afgestudeerd als journalist (momenteel bezig aan de laatste dingen voor haar scriptie), woont in Zaltbommel en is getrouwd met Hans.

10959716_1768739886685139_7548226293145350494_n   Bron

Door te zoeken naar leuke DIY projecten ben ik bij haar terecht gekomen. In het begin was dit de hoofdreden dat ik haar site regelmatig bezocht. Haar DIY werden duidelijk uitgelegd en meestal vergezeld met leuke video’s.
Mijn favorieten zijn:

Maak je eigen silhouet portret
Maak abstracte kunst
* Customize je deurmat

Nu ben ik geen goede kokkin en al helemaal niet iemand die het web afzoekt voor recepten. Ik heb een hele lieve vriend die wel graag kookt, dus ik trek mij hier eerlijk gezegd, weinig van aan. Een tijdje geleden kwam ik echter wel een leuk recept tegen van Shifra, namelijk één-pans-pasta . Deze staat gepland voor de volgende keer dat ik weer achter het vuur sta (brandblussers paraat). Ik ben echt benieuwd of het zo makkelijk is als het lijkt. Het zag er in ieder geval al wel heerlijk uit. Natuurlijk staan er meer heerlijke recepten van haar online, maar ik begin klein ;).

Het leukste wat ik vind van de hele blog is hun vlogs. Samen met Hans verschijnt er elk weekend weer een nieuwe, waar ik gebrand op zit te wachten. Ik vind hun samen echt zo leuk. Het begindeuntje alleen al bezorgd je een happy gevoel. Ik, persoonlijk, vind Hans zalig! Shifra is een leuke, spontane en vrolijke meid. Alles waar zij het over heeft, brengt ze zo leuk, dat je er spontaan zin in hebt. Hans is de ideale aanvulling, omdat hij de grappige noot brengt. En niet te vergeten, Charlie. Charlie is hun super schattig hondje. Echt, je wilt hem gewoon de hele tijd knuffelen! Ze lijken mij echt het ultieme dreamteam. Gisteren was ik even research aan het doen voor deze blogpost en vond ik zo mijn weg naar hun youtube-kanaal. Voor ik het wist was het half één. Verslavend is het juiste woord.

Een willekeurige vlog van Shifra en Hans:

Zoals ik in het begin al zei, wou ik het meer hebben over het artikel Choose Happiness. Ze liet zien wat haar struggles zijn geweest en hoe ze hier is mee omgegaan. Je verwacht sommige dingen helemaal niet, juist omdat ze zo’n spontane en vrolijke meid is. Zo zie je maar weer dat iedereen iets met zich mee draagt. Ze geeft tips die zij gebruikt om gelukkig te blijven. Ik vond het een inspirerend artikel. Het zorgde er voor dat ik ging kijken hoe ik deze punten kon toepassen in mijn leven.

choose-happiness Bron

1. Geniet écht van de simpele, kleine dingen.

Hier kan volgens mij iedereen wel iets van leren. Het is zo makkelijk om de kleine dingen te vergeten, maar het is juist die dingen die ons leven gelukkiger maken. Soms heb ik periodes waarvan ik merk, dat ik constant een gevoel van stress heb. In mijn maag zit de hele tijd een grote bol die zich samenspant, klaar voor actie. Ik ben altijd alert en dat is zeer vermoeiend. Mijn geluksmomentjes om dit gevoel te verminderen: lezen in stilte, kijken hoe Lore de wereld ontdekt, een kop koffie drinken in het zonnetje, zonnestralen op mijn gezicht en een heerlijke douche.

2. Je kunt niet iedereen pleasen.

Een groot probleem van mij. Ik wou vroeger iedereen pleasen. Ik wou dat iedereen mij aardig vond en dat ik met niemand problemen had. Als ik dan toch ruzie had met iemand, bleef dit een hele tijd knagen. Het sloop zich een weg in mijn dagelijkse leven en ik werd altijd kwaad als ik mezelf hierop betrapte. Omdat ik met één iemand niet door dezelfde deur kon, werd mijn leven een stuk minder aangenaam. Ik vond dat gevoel altijd vreselijk. Het gaf mij een slecht gevoel, omdat ik altijd dacht sterker te zijn dan dit (hallo viscieuze cirkel). Spijtig genoeg heb ik hier nog geen omgangsmethode voor gevonden. Ik probeer het mij minder aan te trekken, maar helaas werkt dit niet altijd.

3. Je hoeft je leven niet van A-Z te hebben ingericht.

Dit is iets wat ik sinds kort ontdekt heb en dat is moeilijk aangezien ik zo altijd geleefd heb. Ik was iemand van de blik gericht op de toekomst, plannen en voorbereiden. Dit was voor mij niet de juiste manier van leven. Als iets dan niet volgens plan ging, was ik enorm teleurgesteld en wist ik niet hoe verder te gaan. Nu is mijn leven niet meer tot in de puntjes gepland en het bevalt mij heelgoed. Het geeft meer onzekerheid, maar tegelijkertijd ook meer mogelijkheden.

4. Zie niet gelijk alles als een probleem.

Ik was, en ben vaak nog, een negatief ingesteld persoon. Oke, dit klinkt echt erger dan het is. Ik ben geen pessimist, maar ik bereid mij altijd voor op de slechtste situaties. Daardoor ook dat je minder geniet. Je bent constant bezig alles te overzien en je voor te bereiden, dat je alle plezier mist. Ik probeer nu meer uit handen te geven. Ik zoek in elke situatie (goed of slecht) wat ik er uit kan of ga leren. Als je niet gefixeerd bent op wat er mis is gegaan, maar wat je eruit kan leren, wordt alles minder erg.

5. Kies voor geluk.

In slechte periodes heb ik de neiging om ‘in hiding’ te gaan. Ik zoek dan de veiligheid van mijn eigen huis op en sluit mij een beetje af van de buitenwereld. Mijn thuis is mijn safe haven. Hier kan ik mij even verstoppen van het leven. Spijtig genoeg is dit niet hoe de wereld werkt en kan dit zelfs een heel slechte afloop hebben. Gelukkig heb ik vriendinnen die mij goed kennen. Zodra er tekenen aan de wand zijn van een mogelijk ‘verstopping’ staat mijn telefoon op springen van de berichten en telefoontjes. Ze zorgen er voor dat ik buiten kom en dat ik praat. Ik ben namelijk iemand die pas over een situatie kan praten als hij voorbij is. Wanneer de emoties te hoog zijn, klap ik dicht. Zij dwingen mij om te praten (vaak met behulp van cava) en zorgen er zo voor dat ik alles aan kan. Ze geven mij telkens weer energie en inspiratie. Kostbare dingen die je op dat moment nodig hebt. Als er weer even een dipje is, kies ik de volgende keer weer voor mijn geluk en bel ik mijn vriendinnetjes en plan een gezellige avond uit.

Wat zijn jouw manieren om gelukkig te zijn?

Kijk zeker op Shifra haar blog of Facebook

1 Comment

  1. Wat lief dat je zoveel aandacht hebt besteed aan mijn blog. Een HUGE eer, dankjewel!!! En wat leuk dat je de eenpanspasta gaat maken, ik ben benieuwd wat je er van vind! (Gaat je makkelijk lukken hoor!;-))

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s