Piece of Kate van Emily Lichthart

A piece of Kate is het debuutroman van Emily Lichthart. Er is nog weinig bekend over deze auteur, maar wat we wel weten is dat ze, net als het hoofdpersonage, dol is op bakken.

Kate Smith is een 28-jarige meid die volop in het sollicitatieproces zit en de ene afwijziging na de andere moet verwerken. Haar moeder wil dat ze haar bij de voornaam noemt en haar vader is al weer een paar jaren van het toneel verdwenen. Ze heeft 2 beste vriendinnen die iedereen graag zou willen. Eentje werkt in het PR-leven en is zeer ambitieus, terwijl de andere uren kan praten over de knutselprojecten van haar klas. Wanneer ze samen naar een schoolreünie gaan, lopen de zaken anders dan gewild. Vooraleer ze het door heeft, verteld Kate tegen haar vroegere aartsvijand dat ze de eigenaar is van haar eigen taartenwebshop. Kate is dol op bakken, maar een webshop heeft ze niet. Uiteindelijk maakt ze toch de stap en voor ze het weet gaat de bal aan het rollen. Ze heeft meer bestellingen dan ze baas kan en ze krijgt massale aandacht op sociale media. Ze belandt in een wereld van festivals, feestjes en BN’ers. Als ze dan ook nog eens de knappe Richard tegenkomt en deze wil investeren in haar eigen winkel, kan haar geluk niet op. Maar al snel begint er iets te knagen. Links en rechts gebeuren er rare dingen, waardoor ze het gevoel krijgt de controle te verliezen.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Ik heb dit boek in minder dan twee dagen uitgelezen. Het was een boek om je lekker in te verliezen, een feelgoodverhaal. Het verhaal brengt allerlei aspecten aan bod die je zelf mee maakt in het dagelijkse leven: maatschappelijke druk, verliefdheid, ambitie, passie, vriendschap, tegenslag, verdriet en vertrouwen. De auteur zorgt er voor dat je zelf voelt wat Kate doormaakt. Je kan zelfs bijna haar cupcakes proeven. Het water is mij meermaals in de mond gelopen. Kate leert haar ogen te openen voor wat haar echte passie is en hoe ze er voor moet zorgen dat ze dit zelf beheerd en niet door anderen laat doen. Het leert je je dromen te volgen met vallen en opstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s