DIY vlinderbellenblaas

Lore wordt volgende week dinsdag één jaar en daarom worden er traktaties meegenomen naar de crèche. Sinds dat zij daar zit, hebben we al van alle leuke dingen meegekregen. Het ging van koekjes, Bumba-masker, potloden, bekertjes, snoepjes, varkens met als neus een petit gervais,… De druk lag dan ook hoog.

Pinterest is mijn beste vriend als het op zo’n zaken aankomt. Keer op keer zie ik weer nieuwe dingen die ik dolgraag wil uitproberen. Nu zat ik alleen te twijfelen of ik er koek/snoep bij wou doen. Lore haar groepje bestaat uit baby’s van 3 maanden tot 18 maanden. Wat een baby op 1,5 jaar eet, is niet hetzelfde als op 3 maanden. Vaak worden de traktaties dan ook opgegeten door de ouders (dank je wel trouwens voor al het lekkers 😉 ).

Daarom kwam ik op het idee van een bellenblaas. Elke baby vindt het leuk om naar te kijken als er op magische wijze mooie, kleurrijke belletjes verschijnen. Ik begrijp dat dit niet iets is voor hen om mee te spelen (verboden van 0-3, vergezeld met een sip mannetje. We get it.), maar wel een leuke activiteit om samen te doen met mama en papa.

Nu alleen nog iets origineels verzinnen met die bellenblaas…

VLINDERVLEUGELS!

Het idee was geboren, nu nog de benodigdheden en ik was vertrokken.

Ik heb mijn bellenblazen bij de HEMA gehaald, maar je kan deze echt overal kopen (Albert Heijn, Blokker, Zeeman, AVA,…). Bij de AVA heb ik een stapeltje gekleurd papier gehaald, omdat het mij leuk leek om te variëren in kleur.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Uit karton heb ik één vlindervleugeltje geknipt zodat ik een sjabloon had. Voor de rest nog een schaar en lijm nodig.

Nadat de vleugels waren uitgeknipt, plooi ik de rechte kant een paar millimeter om en daarna terug. Zo creëer je een vouw waar je op de achterkant lijm kan doen om op de bellenblaas te plakken.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Op het ene vleugeltje heb ik Lore haar naam geschreven en op de andere het woord één. De vleugels heb ik met de tipjes vanboven samen geplakt en klaar is kees!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nu alleen nog uitdokteren hoe ik deze allemaal in één stuk naar de crèche krijg…

IMG_8622

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s