DIY houten onderzetters

Deze DIY leek mij zo leuk om te doen. Ik wou hem eigenlijk vorig weekend al delen, maar zoals gewoonlijk wil ik dingen veel te snel en krijg ik het niet op tijd klaar. Ik heb een verschillende setjes van onderzetters: een glazen set gekregen van mijn schoonbroer na zijn bruiloft, eentje van Guinness, eentje met leuke welkomtekstjes, eentje van New York en nu deze gemaakt van hout.

Mijn vader heeft in de tuin een hele stapel gekapt hout liggen voor in de haard dus ik heb hier de mooiste blok uitgekozen. Hij was qua diameter ongeveer 9 cm en had een mooie nerf. Ik dacht dat Tim hier wel een zestal stukjes van kon zagen met een handzaag… De lieverd dat hij is, heeft hij het geprobeerd om mij duidelijk te maken dat dit een onmogelijke opdracht is (Tim vs mijn koppigheid: 1 – 0). Met de handzaag krijg je namelijk allerlei kartelingen, zijn de stukjes nooit evenredig en het duurt ontzettend lang.

Gelukkig heb ik een nonkel die werkt met hout en die was zo lief om mijn houtblok in negen stukjes te snijden en er met een schuurmachine over te gaan. Ik weet dat dit misschien het hele DIY gebeuren naar beneden haalt, maar when life gives you lemons, you make lemonade.

DSC_0001

Toen ik ze terug kreeg, had ik een klein potje vernis gehaald en heb ik beide kanten tweemaal gedaan en vervolgens de zijkanten nog één keer. De zijkanten zijn zeer voornaam aangezien je niet wil dat er stukjes schors afbrokkelen. Ik had mijn onderzetters eerst laten drogen op een stuk karton, maar dit bleek geen goed idee. Als er wat verdwaalde vernis langs de kanten droop, ging dit onder de onderzetter en zo plakte het karton er aan vast. Sommigen hebben daarom bepaalde kartelingen. Na de eerste keer heb ik de stukjes laten drogen op een oude handdoek en zo was het verschil veel minder. Tussen elke vernislaag zeker een drietal uren laten drogen en daarna ben je klaar.

DSC_0004

DSC_0001

Ik vind deze onderzetters heel leuk en vooral voor buiten. Ze kunnen tegen een stootje, ze blijven bij condens niet plakken aan je glas (zeer irritant als dit gebeurd) en het geeft een buitenhuise sfeer. Een leuke huisaccessoire of cadeautje (vaderdag iemand?).

DSC_0014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s