DIY letter lights

Deze DIY wou ik al een tijdje maken, maar het duurde even vooral ik er uit was hoe ik het net wou doen. Je kan één enkele letter maken (beginletter van je naam), je kan een paar letters nemen en ze op de kast zetten (ABC) of je kan ze ophangen. Er zijn verschillende kleuren en materialen mogelijk dus ik moest even puzzelen. Uiteindelijk is het een Engels (werk)woord geworden, namelijk ‘write’ en hangt het in mijn woonkamer.

Op verschillende plaatsen hebben ze kartonnen letters (AVA, Papierstad, Xenos,..) die je met simpele plakkaatverf kan schilderen. Ik heb gekozen voor de kleur wit omdat dit het beste past bij mijn interieur.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ik heb alleen de voorkant en de zijkanten gewit omdat dit het enige is wat je er van zult zien. Twee laagjes was voldoende en het gaf een mooie ruwe, onafgewerkte look.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hierna heb ik de achterkant van de letters er af gehaald met een stanleymes. Je kan dit ook voor het verven doen, alleen besefte ik dit pas achteraf (haha). Wees voorzichtig met de hoeken dat je geen scheuren maakt en de randen los komen. Moest dit nu toch het geval zijn, maak er dan ook een paar bij de andere letters. Dat past dan weer bij die onafgewerkte look.

IMG_9014

Aangezien het karton redelijk hard was na twee lagen verf, heeft Tim er met het schroefmachine gaatjes in geboord. Zorg wel dat je de juiste dikte hebt van boortje. Het moet groot genoeg zijn om je lichtje op zijn plaats te houden, maar mag ook niet te klein zijn. Teken van te voren met potlood de positie van de gaatjes zodat je een goed beeld krijgt vooraleer te boren. Je wilt namelijk niet dat één letter er meer uitspringt dan de anderen (tenzij dit natuurlijk je opzet is).

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vervolgens duw je de lampjes door de gaatjes en moffel je de draden er tussen. Ik heb een oude kerstversiering gebruikt omdat dit warm licht geef en de lichtjes niet al te groot zijn.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Met behulp van hamer, een lat en spijkers (plus een lieve Tim) bepaal je waar de letters moeten komen. Controleer van te voren even of het spijkertje de letter kan dragen vooraleer je ze in de muur slaat.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Letters ophangen, stekker er in en je hebt een leuke decoratie aan de muur hangen!

IMG_9016

Processed with VSCOcam with c1 preset

1 Comment

  1. Pingback: stephtoread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s