Geluksmomentjes juni #3

Deze week was zeer gevuld en grotendeels door mijn haarkleur… Geen grapje!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Maandag moest ik niet tot heel laat werken en heb ik de hele avond heerlijk gelezen! Dat deed zo’n deugd. Gewoon telefoon uit, Tim kijkt een film en later nog in bed doorlezen. Ik was echt toe aan een avondje offline met een goed boek.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hoe leuk is dit? Lore haar verjaardagscadeau moet ook worden afgewassen. Ik vond het zo schattig om te zien. Het lijkt echt op mijn potten en pannen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Die avond hebben we ook het één pans pasta gerecht van A cup of life gemaakt. In het recept stond één theelepel chilipeper. Spijtig genoeg had ik dit niet, maar wou ons mama mij wel wat cayennepeper lenen. 1. Eén theelepel wil zeggen afgestreken (en niet met een bolletje er op) 2. Cayennepeper is zéér pikant in vergelijking met chilipeper. Het ging er zwaar over. Het gerecht was super lekker, alleen moest ik sloten water drinken door mijn pepervergissing.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Woensdag kwam mijn recensie-exemplaar (mijn eerste trouwens!!) binnen van Een meisje in Parijs. Ik vond het zo’n leuk en educatief boek, dat ik het diezelfde dag meteen online heb gezet.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Donderdagavond moest ik later werken, maar had ik ’s avonds nog de tijd om mijn artikels te schrijven voor Céline schrijft. Ik ben binnenkort namelijk twee keer haar gastblogger (spannend!). Ik hou jullie zeker op de hoogte.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vrijdags heb ik deze DIY letter lights afgemaakt en online gezet. Het was leuk om te maken en ik heb al elke dag genoten van het feit dat ik deze manier heb gekozen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Zaterdag zijn we Lore haar eerste “schoentjes” gaan kopen. Schoentjes staan tussen aanhalingstekens omdat het geen echte schoentjes zijn. Baby’s kunnen het beste geen echte schoentjes dragen tot ze effectief lopen. Lore zit nu in de fase dat ze begint recht te staan en kleine stapjes zet als ik ze vast hou. Bij ons is ze altijd op sokjes of op blote voeten, maar onze vloer is echt koud. Wij hebben een natuursteen en onze living krijgt bijna geen zon, waardoor het echt koud aanvoelt. Met deze “schoentjes” heeft ze wat meer grip en geen koude voetjes, plus ik vind het leuker staan dan altijd die sokjes. De zool van deze schoentjes zijn zacht en kan je helemaal plooien. Het belemmert de groei van de voetjes helemaal niet.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Via de spaarpunten van de Jumbo hebben we een klein proeftuintje gekocht. Zaterdagochtend hebben we hem helemaal klaar gemaakt en we wachten vol ongeduld op de eerste plantjes, groentjes,.. Wat hebben we eigenlijk gepland?

Woensdag ging ik naar de kapper, waar ik vier uren zat.. Ik had een idee wat ik wou doen met mijn haar, helemaal iets anders. Ik wou een ombré, maar tegelijkertijd waren het mesjes, een stuk korter.. Ik had een foto bij (zoals de meeste mensen), maar natuurlijk was deze onrealistisch. Dit was het resultaat..

IMG_8934

In het begin dacht ik dat het wennen was. Ik kleur bijna nooit mijn haren dus het zou sowieso tijd nodig hebben om eraan te wennen. Kappers leggen je haar altijd anders dan je normaal doet, dus dat zou het ook wel zijn. Tot ik ze daarna waste en zelf deed. Ik heb hier wijselijk geen foto van genomen… Het was niet mij. Absoluut geen aanval op de kapper, maar ik had beter moeten weten. Er is een reden dat mijn haren van nature bruin zijn… Het is omdat dit zo hoort. De natuur maakt zijn plaatje volledig op elkaar afgestemd en ik moest weer iets anders willen. Lesje geleerd… Zaterdag heeft mijn mama (voor de tweede keer in haar leven; de eerste keer was ik ros) kapster gespeeld en god zij dank is het goed gekomen! Ik ben dus in totaal honderd euro lichter om (ongeveer) mijn eigen kleur te hebben.

Processed with VSCOcam with c1 preset

‘Whoever said that blondes have more fun, was obviously hanging out with the wrong brunette.’

Processed with VSCOcam with c1 preset

Zaterdagavond gingen we naar een feestje van mijn neef die veertig werd. Het was een verrassingsfeestje en ik moet zeggen dat het zeer geslaagd was. Hij was een dagje naar Bobbiaanland geweest met zijn kinderen en toen hij terug kwam , stonden al zijn vrienden en familie op zijn oprit te wachten om te vieren. Ik zal nooit zijn gezicht vergeten. Hij was zo verbaasd en je zag dat het hem echt pakte op die moment. Verrassing geslaagd!

IMG_9055

De hele week heb ik geen (extra) suiker gegeten en heb ik mezelf deze middag met dit beloond 🙂 Op mijn werk hebben we een pot met M&M’s, snoepjes, Leo’s, Mars, Bounty, Zebra’s… En natuurlijk kon ik hier niet aan weerstaan, zeker niet als het een lange dag was. Het begon stilletjes de spuigaten uit te lopen dus had ik besloten om een weekje geen koekjes, snoepjes, chocolade of frisdrank te nemen. Ik had daar bovenop ook nog eens de aflevering van Koppen XL gezien over suiker, dus leek het mij een gepast tijdstip. Het is mij goed gelukt en ik heb het verschil gevoeld. Hoe raar het ook klinkt, maar ik had meer energie. Ik voelde mezelf fitter en had geen dieptepunten meer. Soms kon het zijn dat ik een dipje had waardoor ik niets liever wou dan een dutje doen, maar dat was nu absoluut niet het geval. Qua gewicht heb ik niet opgelet of ik iets kwijt was, maar daar ging het bij mij niet om. Ik wou weten of het zwaar zou zijn om te stoppen met extra suiker en of ik effect zou voelen. Ik raad het iedereen aan. Vanaf nu, morgen, overmorgen,… Gewoon doen. Elke keer als je er zin in hebt gewoon een groot glas water drinken of een stuk fruit en je denkt al niet meer aan dat stuk chocolade. Maar dat ter zijde stond wel deze blueberry cake of het programma voor vandaag. Hij is goed gelukt en zal deze week voor iedereen die langs komt bij de koffie worden geserveerd!

Nu ga ik mij nog even op de zetel leggen, want ik voel mij al twee daagjes iets minder goed. Ik voel een soort bronchitis opkomen die hopelijk niet doorkomt. Vanavond vroeg mijn bedje in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s