Kingsman: The secret service

Momenteel zit ik ziek thuis dus heb ik sinds lang weer tijd om een paar uren achter elkaar te lezen of een film te kijken. Gisteren was toevallig ook de dag dat Kingsman: The secret service uitkwam op digitale tv en dvd. Een tijdje geleden had ik hier de trailer van gezien en ik hou wel van die overdreven spionagefilms. Tim is er ook altijd voor te vinden dus Kingsman it was.

De twee die er voor mij uitsprongen in de cast waren Colin Firth, Taron Egerton en Samuel L. Jackson. De combinatie was voor mij al voldoende om te kijken. Ik zie Colin Firth heel graag spelen. Hij heeft een super serieus uiterlijk en dat kon in een overdreven spionagefilm nooit anders dan hilarisch zijn.

kingsman-poster-mainBron

Gary, een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart, een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen. – moviemeter.nl

Wat heb ik gelachen! Deze film zit bomvol humor en absurditeit. Links en rechts worden mensen in elkaar geslagen of afgemaakt door Britse gentlemen. Het begint al bij de accessoires: geweerparaplu’s, zippo’s als granaten, schoenen met giftige punten, foute ultra moderne brillen,… De film is niet bestemd voor kinderen. De meeste vechtscènes waren zeer expliciet. Mensen in twee gesneden, hoofden afgeschoten, hoofden die ontploffen,… Het was echt absurd en niet bestemd voor gevoelige kijkers. Wat het dan super hilarisch maakte, was de muziekbegeleiding. Een zeer spannende, gevaarlijke scène werd dan vergezeld door het liedje Bonkers. Tim en ik kwamen soms echt niet meer bij van het lachen. Oh ja, had ik al verteld dat dit alles vergezelgd ging met een genieuze, petdragende en lissepelde Shaft (in de film genaamd Richmond Valentine)? Beter kan niet! Ik vond het een heel leuke film, die perfect is om te kijken als je een keertje verstand op nul wil zetten en wil lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s