Stapje terug

Soms heb je zo veel op je bordje dat je niet eens doorhebt dat je jezelf voorbij loopt. Tot je lichaam zegt: stop! Dat was bij mij maandag het geval… Ik was al een tijdje vermoeid en had veel last van hoofdpijn. Nu heb ik niet snel hoofdpijn, maar ik legde het verband met mijn vermoeidheid. Deze vermoeidheid koppelde ik dan weer aan het feit dat Lore 6u een leuker uur vindt om op te staan dan 7u. Elk weekend nam ik mij voor om eens goed bij te slapen, maar dat kwam er natuurlijk niet van. Eénmaal wakker, blijf ik wakker. Toen we zaterdag in de vroege avond terug kwamen van een verrassingsfeestje begon ik het benauwd te krijgen.

Het voelde alsof de lucht uit mijn longen werd geperst, alsof er iets zwaars op mijn borst zat. Ik vreesde dat ik bronchitis ging krijgen dus dook ik vroeg mijn bed in, maar het gevoel bleef. Maandagochtend was het nog niet over, dus besloot ik naar de dokter te gaan. Daar werd bloed getrokken om te kijken wat er juist aan de hand was. Resultaat: bloedarmoede, veel ijzertekort en te weinig vitamine D. Op zich niets onoverkomelijks, maar toch even slikken. Ik ben namelijk gewoon dat alles perfect is met mijn bloed en dat was nu dus niet het geval. Ijzertabletten, vitamine D ampullen en een paar dagen rust werd voorgeschreven.

Nog drong het niet tot mij door totdat ik wééral druk bezig was en Tim voorstelde dat ik het misschien wat rustiger aan moest doen en geen tien projecten tegelijk moest afmaken. Hmm.. Hier moest ik even over nadenken. Oké, ik heb veel projecten lopen, maar ik doe ze allemaal graag en sommige zijn gewoon noodzakelijk. Zou het kunnen dat mijn bordje te vol is? In totaal had ik tien seconden nodig om hierop te antwoorden: Ja.

Ik heb een baan die soms lange dagen vereist, maar die noodzakelijk is om brood op de tafel te krijgen (zoals bij elk gezin in deze samenleving). Daarnaast heb ik een prachtige vriend en de allermooiste dochter ter wereld. Als er éénmaal kinderen zijn, moet je je best doen om je relatie levend te houden en elkaar niet te vergeten. Ik probeer zo veel mogelijk aandacht aan Tim te geven, maar er ook voor te zorgen dat we elk ons eigen leven hebben. Mijn kleine meid zit bomvol energie dat gestimuleerd moet worden dus daar ben je in principe ook altijd mee bezig. Zoals ik hier boven al zei, is het belangrijk dat je allebei een eigen leven hebt buiten je relatie en gezin. Meestal komen hier de vrienden en hobby’s op de proppen. Ik ben gezegend met prachtige vriendinnen, maar het is soms zó moeilijk om iedereen evenveel tijd te geven. Je wilt van iedereen zijn leven op de hoogte blijven en mee gaan naar feestjes, uit eten of op vakantie. Ik volg momenteel nog een cursus creatief schrijven waar ik dolgraag mee verder wil, maar waar ik (in mijn ogen) niet vaak genoeg aan toe kom. Door en tijdens deze cursus kan ik volop beginnen aan mijn eerste boek en worden mijn artikels beter op mijn blog. Mijn blog vergt ook veel tijd aan schrijven, research, foto’s maken, DIY projecten,… en ik doe het allemaal super graag! Bovenop dit alles moet natuurlijk mijn huishouden nog vlot lopen: wassen, strijken, boodschappen, afspraken maken, rekeningen betalen, nieuwe kookkunsten uitproberen,… Ohja, ging ik niet iets sportiever worden en wat meer aandacht spenderen aan mijn kledij?

Een paar gedachten die dagelijks door mijn hoofd gaan:

Overwerken: Lap, mijn berg dingen die ik thuis nog moet doen, wordt nog groter – ik hoop dat het niet te laat wordt want ik heb zó moe! – Ik moet straks nog alles klaar leggen voor morgen – had ik niet met iemand afgesproken? – Ik moet nog een cadeau kopen voor dat feestje.

Lore slaapt, snel die blog uitwerken over dat boek. Kopje koffie er bij… Tatatatatataa (babytaal voor: mama, ik ben wakker!). Kusje, knuffeltje, spelen, eten, pamper, bezoekje familie, dadelijk komt nog een vriendinnetje koffie drinken. Oh sh**, geen koffie meer! Geen koekjes meer! Snel naar de winkel. Kom Lore! Nee mama, ik ben moe. Ikke slapen (zie je ze denken). Zucht… Moeke??

Aaah, lekker op de bank met mijn boek. Oh wacht, heb ik de was al uitgehaald? Heb ik die blogpost ingesteld voor vandaag of morgen? Wat zou er op Facebook gebeuren? Die televisie staat wel erg luid! Heb ik alles klaar liggen voor morgen?

“Schat, ben je dit nu al weer vergeten?” Sh**. Nog snel naar de winkel, nog snel bellen voor die afspraak, nog snel dat wasje draaien, nog snel een uurtje studeren, nog snel onder de douche,…. (Zwangerschapsdementie gaat niet over, het blijft!)

Hoezo zijn er maar 24 uren in een dag?!?!

Dit, dames en heren, is wat er elke seconde van elk uur van elke dag door mijn hoofd gaat de laatste tijd. Dus ja, bordje te vol. Maar wat hier aan te doen?

Een schema maken? Prioriteiten stellen? Wat als je alles graag doet? Ik denk dat veel begint met rust in je hoofd. Mijn hoofd zit momenteel vol en is pure chaos. Ik kan geen twee minuten aan iets mijn volledige aandacht geven vooraleer alle andere aspecten zich een weg binnen dringen.

Tim stelde een schema voor. Een schema waar heel de familie zich moet aan houden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Tim heeft geen vaste uren dus alles draait een beetje rond zijn werk en sportprogramma. Lore heeft geen vaste uren voor dutjes meer dus dat maakt het ook moeilijker. To-do lijstjes geven mij stress omdat ik ze vaak niet krijg afgewerkt (ik spreek uit ervaring), mindmapping van al je zorgen lijkt me overweldigend en een aantal zaken laten vallen wil ik niet.

Maar er zal toch iets moeten gebeuren. Mijn lichaam geeft niet zo maar aan dat er iets mis is. Hoe harder ik vecht tegen het rustiger aan doen, hoe moeilijker alles gaat worden. Misschien toch dat schema maar een kans geven.. To be continued!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s