Vrouwen met grote voeten

Het zomerseizoen is begonnen dus overal waar je kijkt, zie je leuke ballerina’s en sandalen. Tijd om mijn schoenenkast in te kruipen en te kijken wat ik nog heb. Hmm… Mijn voeten beginnen al spontaan pijn te doen. Ik heb 3 paar ballerina’s en twee paar sandalen. Eén paar ballerina’s doen al zo lang pijn en in de breedte. Ik heb ze twee keer op de leest laten zetten, maar ik kan ze nog met moeite een hele dag dragen. Eén paar sandalen is tot op de naad versleten en de andere vind ik niet meer mooi. Dus het resultaat: er moet een paar nieuwe sandalen komen.

Liefst een paar dat ik zowel in mijn vrije tijd als op mijn werk kan dragen. Voor vele meiden is dit een leuke bezigheid. Online surfen naar wat de huidige trends zijn, een dagje shoppen, allerlei schoenen passen en uiteindelijk thuis komen met een paar schoenen waar je helemaal verliefd op bent.

Dit is bij mij niet het geval… Mijn schoenmaat is 43/43,5, nu niet de meest makkelijkste maat voor vrouwen. Van jongs af aan had ik al snel een grote maat. Alle schoenen die ik mooi vond bij klasgenootjes waren niet voor mij bestemd. Het enige waar ze mee kwamen, en nu nog steeds, waren lelijke schoenen ofwel zat ik in de mannenschoenen. Op deze leeftijd weet ik natuurlijk waar ik moet gaan shoppen, maar toen in die tijd was het vreselijk. Zo veel tranen gelaten omdat ik nergens mooie schoenen kon vinden. Door de jaren heen leer je dat schoenen de vrouw niet maken en wordt het een basisbehoefte in plaats van iets fun.

Uiteindelijk heb ik een winkel gevonden (Van Loock) waar ze mijn maat hadden, zelfs groter (!), en waar ik super veel keuze had. Ik moet er een uur voor rijden en ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn het wel waard. Sinds kort hebben ze ook een website waar je alle schoenen kan bekijken en bestellen. In de winkel zelf staan niet veel schoenen tentoon. Je moet echt van te voren een goed idee hebben van wat je wil of kiezen uit de etalages voor je binnen komt. Het is er zo druk dat er ongeveer acht verkoopsters staan om je te helpen en je een nummertje moet trekken bij binnenkomst. Je kan altijd kijken of er iets tussen staat op http://www.vanloock.com.
Ik heb online wat rond gesnuffeld en Zalanda heeft ook grote maten voor vrouwen. Nu heb ik zelf daar nog nooit iets besteld. Ik ben iemand die liever naar de winkel gaat en daar iets uitprobeerd, zeker bij schoenen. Maar voor mensen die wel graag online shoppen, is dit wel een leuke optie.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Gisteren toen ik research deed voor dit artikel kwam ik deze link met GIF’s tegen:

15 probleempjes die alleen vrouwen met grote voeten begrijpen

Ik vond het super om te lezen. Echt bijna elke GIF was herkenbaar! 😀 Wist je dat er veel bekende sterren zijn met grote voeten? Heidi Klum 41, Rihanna 42, Uma Thurman 42,5, Kate Winslet – Angelina Jolie- Tyra Banks – Kate Beckinsale 43. Kan je hen al inbeelden met maatje 37?

Daarnaast vond ik ook iets minder leuk, namelijk dat er veel artikels zijn over het feit dat vrouwen zich schamen voor hun grote voeten. Ik begrijp waar dit van komt. Ik vond het vroeger verschrikkelijk als iemand naar mijn voeten keek, maar deze fase is gepasseerd. Ik dacht dat dit een normale gang van zaken was, dat iedereen zijn eigen lichaam leert aanvaarden met het ouder worden, maar dat is dus niet. Hoe spijtig! Meiden, het zijn je voeten! Je kan hier absoluut niets aan veranderen. Er is een reden waarom ze zo groot zijn. Zo horen ze bij je lichaam! De natuur geeft je deze voeten omdat ze een functie bij jou hebben. Iedereen heeft voeten en ik durf te wedden dat maar weinig mensen hun voeten het mooiste vinden aan zichzelf. Het enige wat je kan doen, is ze behandelen met liefde omdat ze jou tenslotte dag in, dag uit brengen naar waar jij wil. Scrubben, insmeren, nageltjes lakken, massages,… Onze voet’jes’ verdienen ook liefde. Dus dames, hou van je voeten, want zonder… Tja, lijkt het me moeilijk om vooruit te komen in je leven!

73

8 Comments

  1. Zooooo herkenbaar! *Hier iemand met maatje 42,5/43.
    Omdat ik een smalle leest heb kan ik nog weleens smokkelen met een ruime 42 gelukkig!

    Like

  2. Je voeten zijn zoals ze zijn en er is een reden waarom ze zo zijn! Be happy you have them to take you anywhere you want❤️ Ik schaamde me dood toen ik jonger was, nu heb ik eindelijk mijn maat 40 geaccepteerd😌

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s