DIY watermeloen deurmat

Wij hebben in ons huisje twee ‘ingebouwde’ deurmatten. Nu klinkt het raar, maar het zijn van die harde, borstelige deurmatten waar een inkeping voor in de vloer is gemaakt. Ik vind ze persoonlijk lelijk, maar blijkbaar was dit vroeger gebruikelijk. Ik was op zoek naar een nieuw DIY project toen dit op de proppen kwam en het leek mij idéaal! Ik ga mijn deurmatten pimpen.

Ik heb posterverf van de Hema gebruikt. Sommigen gebruiken buitenverf omdat deze misschien beter blijft zitten, maar het moet gezegd worden. Het is en blijft een deurmat waardoor de verf er uiteindelijk af gaat. Ik bekijk het op die moment dan maar als vintage, toch?

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik heb een dikke spons genomen die ik in twee stukken knipte. Het eerste stukje was een driehoek met één bolle kant (de langste kant) en het tweede stukje was een evenwijdige (met die bolle kant) streep. De twee kleuren verf in potjes en soppen maar!

IMG_9206

IMG_9208

Ik heb mijn watermeloenen willekeurig geplaatst en dat geeft volgens mij het leukste effect.

IMG_9207

De kleine ‘zaadjes’ wou ik eerst tekenen met een dikke viltstift, maar dit ging niet. De kleur bleef niet op de haartjes zitten en mijn hele stift werd erdoor vernield. Daarom ben ik terug naar de verf gegaan en in elk rood vakje heb ik drie stipjes aangebracht.

IMG_9204

Nu laat ik het nog even goed drogen (dat zal absoluut geen probleem zijn met deze hitte!) en daarna is hij klaar voor gebruik!

IMG_9203

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s