Hittegolf

Even over dit weer… Té heet! Ik kan hier absoluut niet mee om! Ik voel me als een vis in de sahara (degene in Noord – Afrika, niet Lommel).

Ik heb nooit tegen de hitte gekunnen. Al van kleins af aan word ik heel benauwd en ben ik daardoor al meermaals flauw gevallen. Bij ons boven is het momenteel 28°, dag en nacht. Ik vind het echt super erg voor Lore. Wij kunnen onze temperatuur nog een beetje regelen, maar Lore kan dit nog niet helemaal. We leggen haar zonder slaapzak en alleen in een rompertje te bed, maar ik vind het nog zielig. Op de gang heb ik een windblazer staan die de lucht circuleert, maar het verspreidt alleen de warme lucht.

Waarom moet het in België altijd alles of niets zijn? Kan het niet gewoon aangenaam 28° graden overdag zijn en ’s nachts afkoelen tot 18 à 19° graden. Ik ben heel blij dat het zonnetje schijnt, maar ik kom niet buiten. Nu zit ik natuurlijk met Lore. Zo’n hitte is te zwaar voor haar en het wordt ook aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven met je kleintje. Misschien als het alleen Tim en ik waren, zouden we eventueel aan een strandje kunnen liggen, maar met Lore is dit geen optie. En om eerlijk te zijn heb ik hier nooit van genoten. Volle zon, warm drinken, overal zand,… Klink ik al als een zeur? (Geen nood als het antwoord ‘ja’ is, want ik vind het namelijk ook). Zie nu wat het met me doet! Lieve weergoden, gelieve ons ’s nachts afkoeling en een paar goede buien te geven, dan kan ik deze temperaturen overdag beter verdragen.

Laatst las ik een artikel over een handige tip voor verkoeling in het huis. Namelijk een fles gevuld met ijs voor een windblazer zetten. Ik heb deze morgen een fles in de vriezer gedaan en deze namiddag bij ons boven gezet. Beneden is het nog goed te keren omdat we alleen maar één kant hebben waar de zon op staat. Bakje onder de fles, windblazer er achter en afwachten maar…

Project mislukt. Volgens mij is het nog benauwder geworden! Misschien komt het ook omdat ik mijn windblazer niet in één richting kan laten blazen? Hoe het ook zij, kom maar op met die regen en afkoeling! Het zou vanacht afkoelen en gaan onweren, hopelijk gepaard met veel regen tot ’s morgens. Oh ja, heb ik al verteld dat ik ook hooikoorts heb? Lekker zo, tien keer niezen achter elkaar, jeukende ogen en verstopte neus..

Oké, ik word zelf vervelend van mijn gezeur. Tijd om af te sluiten en een heerlijk, koud glaasje cava te gaan drinken. Met zo’n hitte moet je blijkbaar goed hydrateren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s