I’m a Marshmallow

Ik was vroeger verslaafd aan tv-series. Ik keek de ene show na de andere en het liefst had ik alle dvd’s thuis liggen zodat ik ze meermaals kon kijken. Het ging van Buffy (ja, the vampire slayer), Friends, One Tree Hill, Gilmore Girls tot Gossip Girl. Maar één van mijn favorieten was Veronica Mars. Spijtig genoeg zijn er maar drie seizoenen gemaakt, maar ik was verkocht na de eerste aflevering. Ik heb de serie nooit tot het einde gekeken omdat ze het niet meer uitzenden in België. Ik had toen destijds het eerste seizoen gekocht, maar toen nam het drukke leven de overhand. Een jaar geleden hoorde ik dat ze een film gingen maken (juij!). Het was tijd om het eerste seizoen uit de kast te halen en meteen de andere twee seizoenen aan te schaffen 😉

.
.

Man, wat is dit een toffe serie. Het combineert mijn favoriete dingen: detectives, sarcasme en liefde. Je ziet natuurlijk wel dat de serie een tijdje geleden is gemaakt, maar ik keek er nog even graag naar als vroeger.

De eerste aflevering werd gemaakt in 2004 en de laatste in 2007. Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Kristen Bell. In die tijd nog niet zo’n bekende actrice, maar dat is nu anders. Haar vader was vroeger sherif, maar door complicaties tijdens het onderzoek naar de moord op Veronica’s beste vriendin, wordt hij van zijn functie ontheven en besluit privé – detective te worden. Veronica trekt zich terug van haar oude vriendengroep en helpt haar vader met zijn praktijk (of hij dit nu zelf wil of niet). In haar oude leventje was ze verliefd op Duncan, maar aan deze relatie kwam abrupt een einde. Na jaren van moeilijke momenten en familiedrama komt een andere jongen eindelijk op de proppen. Bevriend met Duncan en een bad ass. Drama verzekerd! Bovenop al deze drama’s probeert Veronica ook nog haar moeder te vinden die een aantal jaren geleden spoorloos is verdwenen. De serie laat hun leven zien beginnende in high school en eindigt met het afstuderen van universiteit.
Zeven jaar later werd een kickstarter campagne opgestart voor een film te maken. Hier zou men verder gaan op het leven van iedereen naar de universiteit. De campagne heeft uiteindelijk meer dan 5.702.153 $ opgebracht.

veronica-mars-movie-has-a-release-dateBron

Het personage van Veronica is wat mij het meeste boeit in deze serie. Ze is iemand die slim, onafhankelijk en sarcastisch is. Ze is grappig en tegelijkertijd een bad ass. Haar kledingstijl varieerde nogal wat tijdens de show en mijn favoriet was de stijl van haar studentenleven. Casual met een stoere tint.

veronica-mars-purseBron

Maar op één ding in haar kast was ik jaloers, namelijk haar tas (draagt ze ook in elke foto hierboven). Oké, typisch meisjesachtig, I know, maar zodra ik deze zag, stond hij als nummer 1 op mijn lijst. Ik denk zelfs dat deze tas verantwoordelijk is voor mijn liefde voor grote tassen.

PDVD_004

Ik heb er overal naar gezocht, maar hij is bijna niet te vinden (althans in redelijke prijzen). Een paar maanden geleden kwam ik via iemand deze tegen en ik was/ben zo blij. Ik hou van het feit dat het een grote zak is en dat er veel in kan. Ik sleur altijd een grote agenda, portemonee en een boek mee. Er is niets zo lelijk als een tas die uitpuilt. Dat is bij de deze geen probleem meer! Het enige spijtige zijn dat er geen studs zijn op het schoudergedeelte (zie twee foto’s hierboven). Dat vond ik het mooiste detail. Helaas heb ik deze tas via via gekocht dus voor degenen die hem ook graag willen, kan ik jullie spijtig genoeg niet verder helpen 😦

vscocam-photo-1 (1)

Als ik een goed boek lees, probeer ik de laatste dertigtal pagina’s uit te rekken zodat het boek maar niet zou eindigen. Vaak is het einde het beste gedeelte. Dat had ik nu ook gedaan met de laatste serie van Veronica Mars. Gevolg is dat ik de laatste afleveringen niet meer heb gezien en meteen in de film ben gesprongen. Dus als jullie mij nu willen excuseren, ga ik nu de laatste afleveringen bekijken (en waarschijnlijk de film ook opnieuw).

Hey, what can I say… I’m a Marshmallow!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s