Ja hoor.. We gaan sporten!

Een tijdje geleden voelde ik mij niet goed en bleek dat ik bloedarmoede, ijzer- en vitamine D tekort had. Ik heb een maand lang ijzertabletten moeten nemen en nog een paar weken vitamine D capsules. Nu moet ik zeggen dat die ijzertabletten heel goed hebben geholpen. Je merkt pas hoe erg het was als je eenmaal terug hersteld bent. Ik was futloos, snel geïrriteerd, lui, onproductief, zwaarmoedig,…

Ik eet dagelijks meestal 2 stukken fruit dus daar zat ik goed. Groene groenten bezorgen mij rare buikklachten, maar zitten wel bomvol ijzer, dus die staan terug op het menu.  Ik kan niet voorspellen wanneer Lore wakker wordt (dit verschilt per periode), maar ik kan proberen elke nacht minimum 7u te slapen. Ik weet van mezelf dat ik niet op mijn best ben als het minder is.

En dan komt beweging.. Op dit punt verschillen Tim en ik enorm. Hij is zo’n sportfreak en ik absoluut niet. Hij deed vroeger rugby, ging vaak lopen en zit bijna elke dag in de sportschool. Ik hou van lezen en schrijven. Tegenpolen trekken elkaar aan, toch? Nu is het bij Tim minder omdat hij een permanente voetblessure heeft. Hij gaat nog steeds elke dag naar de sportschool, maar heeft het rugbyen en lopen moeten inruilen voor mountainbiken. Ik heb een beste vriendin die een fanatiekeling is in sporten. Ze heeft haar eigen net weer ingeschreven voor een halve marathon (serieus?)! Aangezien deze mensen zo dicht bij mij staan, zou je denken dat hun ijver op mij zou afgeven… FOUT!

Wat het ook mag zijn, blijkbaar moet ik een manier vinden om sport te integreren in mijn dagelijkse routine. Nu heb ik een hometrainer binnen bereik. Je kan je tempo kiezen en aangezien hij buiten staat, pik ik nog wat frisse lucht mee. Ik had gisteren plots een vrije dag. Na al mijn huishoudelijk werk (en koffie met mijn sportfanatieke beste vriendin) was het tijd om op de crosstrainer te kruipen. Sporttenue aan (hij paste zo waar nog!) en hop, daar gaan we!

vscocam-photo-1

Ik heb twintig minuten gedaan met upbeat muziek en het ging goed! Ik geloof effectief dat alles wat ze zeggen over sporten waar is, maar ik geloof ook dat de aanhouder wint. Ik kan niet verwachten dat ik na één sessie euforisch ben, strakker in mijn vel zit en al mijn frustraties fysiek kwijt ben. Je gedachten gaan automatisch naar de dingen waar je momenteel mee worstelt (toch in mijn geval). Aangezien ik geen goede prater ben, nemen deze frustraties/gedachten meestal uiting in een andere vorm (prikkelbaarheid, slecht slapen, ongezond eet- en drinkgedrag). Ik geloof heilig dat je door sporten hier iets aan kan veranderen. Ik denk dat ik sporten daarom ook krampachtig heb vermeden. Je wordt geconfronteerd met je jezelf en je emoties of je nu wil of niet.

Ik doe dit niet om kilo’s kwijt te geraken. Mijn lichaam is veranderd na de zwangerschap. Sommige delen zijn dunner geworden, terwijl andere breder/ minder strak zijn geworden. Ik zit terug op mijn gewicht en heb er vrede mee. Ik ga één keer per maand op de weegschaal staan en daar verwacht ik geen verandering, maar ik zou willen dat mijn buik, billen en armen strakker worden. De grootste reden is mijn gezondheid. Zoals ik een maand geleden zei, heb ik schrik gekregen. Door nu dagelijks te bewegen zorg ik dat ik gezonder word en meer energie krijg. Mijn energie is snel op en dat zorgt dat alles mentaal ook zwaarder wordt. Als je lichaam niet fit is, is je geest dit ook niet.

Ik ga hier niet verkondigen dat ik binnen de kortste keren een sportfanaat word, maar hopelijk wel iemand die regelmatig sport. Ik ben mij volledig bewust dat ik een opgever en ben zeer benieuwd wat de toekomst brengt. Ik hou jullie op de hoogte en laten weten meteen beginnen met de dag erna.

The day after…

5u20: ‘Oh nee! Lore aub nog eventjes blijven liggen lieverd!’… Toch niet! ‘Ik ga wel schat, blijf jij maar liggen.’ (<- liefste vriendje ooit!). 7u30: Wakker worden zonder spierpijn. Hoera!!! Of wil dit zeggen dat ik het niet goed hebt gedaan? Ik ga met de versie dat ik goed heb gestretcht. Hoe dan ook.. Vandaag ga ik weer 20 minuten. Het begin is gemaakt!

500d5cb0c36e48992636b39f5b019dbc

(ongeveer.. 2 van de 3 😉 )

3 Comments

  1. Zo herkenbaar! Sporten, of überhaupt bewegen, sluipt er behoorlijk in. Toch fiets ik met Timo vaak een ommetje en wandelen we veel. Ik beweeg in ieder geval meer dan vroeger.. Maar misschien moet ik ook iets meer gaan doen. Ben benieuwd hoe het jou vergaat 😉

    Like

  2. Ik herken dit maar al te goed! Ik haat sporten, maar toch weet ik dat beweging belangrijk is. Ik probeer om wekelijks te gaan zwemmen, maar helaas komt er altijd wat tussen. Dan heb ik ook nog mijn hometrainer, maar daar voel ik me dan weer zo eenzaam. Wandelen met de hond vind ik wel leuk haha.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s