Mijn tips voor vergeetachtigheid

In het begin dachten we dat het zwangerschapsdementie was, daarna hormonen (van na de zwangerschap), dan de drukte van huishouden/baby/werk en toen liep het de spuigaten uit.

Processed with VSCOcam with b5 preset

Ik ben een enorm warhoofd en het is de laatste tijd alleen maar erger geworden. Het zijn niet kleine dingen zoals de plaats waar ik mijn sleutels heb gelegd, maar eerder van afspraken vergeten. In een paar weken tijd ben ik doktersafspraken, lunches, koffiedates en feestjes vergeten. Op het laatste moment moeten Tim of mijn vrienden sturen om mij te helpen herinneren, meestal gevolgd met grote paniek! Dan ben ik met honderd andere dingen bezig of heb ik iets dubbel geboekt. Zelfs gisteren had ik drie afspraken op hetzelfde uur staan. Het moet toch niet gekker worden!

vscocam-photo-1

In het begin konden we er nog om lachen, maar tegenwoordig wordt het echt vervelend. Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen rondom mij. Elke keer is maar de vraag of ik niet iets vergeet. Afspraken, cadeau’s kopen, boodschappen doen,… Wanneer ik even op het internet kijk, staan er genoeg tips, maar allemaal hetzelfde. Notitieboekje, mensen rondom je laten helpen, diepere beleving,… Ik heb deze allemaal al geprobeerd, maar werken voor mij niet zo goed. Na lang nadenken kwam ik op een methode die volgens mij goed gaat werken. Elke avond vooraleer ik mijn boek neem, loop ik in gedachten dit lijstje door. Het zijn in totaal maar 5 hoofdpunten die ik moet onthouden.

Checklist

 1. Lore en Tim:
  1. Tasje crèche in orde?
  2. Nog genoeg verzorgingsproducten (pampers, luierdoekjes, shampoo, zalf, vitamine D,…)?
  3. Nog genoeg eten, drinken en snacks in huis?
  4. Alle afspraken gepland en genoteerd?
  5. Nog papierwerk dat ingevuld moet worden?
  6. Kleding die nu gewassen, gestreken of klaar gelegd moet worden?
 2. Huishouden:
  1. Boodschappenlijst maken?
  2. Wat eten we morgen?
  3. Is alles goed opgeruimd?
  4. Rekeningen nog betaald worden?
 3. Werk:
  1. Nog onbeantwoorde email?
  2. Moet ik nog afspraken maken?
  3. Heb ik binnenkort afspraken staan?
  4. Heb ik mijn kleding voor morgen al klaar liggen?
 4. Familie & Vrienden:
  1. Heb ik deze week nog afspraken staan?
  2. Whats app/Facebook/Messenger/Berichten/Email bekijken of alles is beantwoord.
  3. Moet er nog iets gepland worden?
 5. Blog:
  1. Is de volgende blogpost al geschreven?
  2. Moet ik nog ideeën verder uitwerken?
  3. Heb ik al mijn spullen hier voor het volgende DIY project?
  4. Heb ik de foto’s voor die post al genomen?

Wanneer ik hierna mijn bed inkruip, ben ik meer ontspannen. De kans dat ik nu iets vergeten ben, is klein. Persoonlijk denk ik ook dat mijn vergeetachtigheid te maken heeft met stress en weinig slaap. De laatste paar weken heeft Lore zeer slecht geslapen en dat verergerd de zaak alleen maar. Dus bij deze checklist hoort zeker veel slaap en ontspanning. Nu zullen er nog vaker van deze periodes komen dus kan ik mij maar het beste wapenen. Misschien moet ik naast deze checklist ook even kijken of meditatie/yoga iets voor mij is??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s