Nieuwe job en een verrassing!

Een jaar geleden nam ik ontslag bij mijn eerste, echte job. Met betraande wangen reed ik na mijn laatste dag naar huis. Ik had zeer lieve collega’s en een zeer goede baas, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. In mijn beroep kan ik meerdere richtingen uitgaan en het was tijd om een andere te proberen.

Vol enthousiasme begon ik er aan, maar al gauw voelde het niet goed. Een nieuwe job was altijd wennen en aangezien dit mijn tweede baan nog maar was, stak ik het op gewenningsproblemen. Ik had voorheen gewerkt in Nederland en nu kwam ik terug naar België. Er zitten maar 20 kilometers tussen, maar op sommige vlakken leek het een andere wereld. Ik begon steeds meer en meer aan mezelf te twijfelen. Ik begon alles te overdenken en daardoor werd ik nog meer onzeker. Op een gegeven moment begon ik mezelf als een mislukking te zien. Ik was teleurgesteld. Het maakte niet uit hoe hard ik mijn best deed, het kwam niet over.

Ik ben door de tijd heen wel contact blijven houden met mijn oude collega’s en baas. Ik had deze mensen nog altijd zo graag dat het voor mij niet uitmaakte of we nu samen werkte of niet. Een paar maanden geleden was ik op een feestje van een ex-collega toen ik mijn oude baas weer sprak. Al snel was het duidelijk dat ik niet meer gelukkig was op mijn werk, maar ik had nooit kunnen dromen dat hij mij een paar dagen later zou opbellen. Toen was het tijd om na te denken. Wat ging ik doen? Zou ik terug gaan naar de job die ik had verlaten? Of zou ik hier blijven en kijken wat de toekomst zou brengen? Ik wou niemand teleurstellen, maar in mijn hart was de beslissing al gemaakt. Ik was gelukkig op mijn vorige job en dat was ik afgelopen jaar steeds meer gaan beseffen. De knoop was doorgehakt en ik begin binnen een paar maanden terug bij mijn oude/nieuwe baas 🙂

Sommige mensen zullen dit beschouwen als een stapje terug of zelfs als een mislukking, maar ik niet. Ik had kunnen blijven op mijn tweede job en ongelukkig zijn, of uitzoeken wat mij gelukkig maakt en daar voor kiezen. Nu natuurlijk is dit niet de enige zijde van de medaille. Nu ik terug ga, heb ik mijn uren ook wat aangepast. Ik ga een beetje minder werken dan voordien. Ik werkte sowieso al niet fulltime omdat ik graag wat meer bij Lore was, maar nu heb ik daar nog een paar uurtjes van af gedaan. Zo heb ik namelijk meer tijd voor mijn studie, mijn blog en…. mijn boek! Verrassing 😉

Processed with VSCOcam with x1 preset

Ik ben bezig met de beginfases van mijn eerste boek. Ik zit nog volop in mijn opleiding en heb geen ervaring met het hele proces, maar dit is iets dat ik dolgraag wil doen. Dit project is iets op de lange termijn. Een boek schrijven vraagt veel werk en schrijvers die elke dag met hun boek bezig zijn doen er jaren over, dus ik verwacht mijn debuut nog niet snel op de planken. Doordat ik een beslissing moest maken in verband met mijn job moest ik goed nadenken over mijn toekomst. Ik kan geen roekeloze beslissingen maken met een gezin, dus ik moest er even bij stil staan. Ik doe mijn beroep graag, maar daarlangs hou ik van schrijven en bloggen. Waarom zou ik moeten kiezen? Waarom zou ik mijn hart niet mogen volgen? Waarom zou ik niet beide doen? Volgens sommigen is dit niet mogelijk. Anderen vinden het weer inspirerend. Ik vind het… bevrijdend. Eindelijk gewoon mezelf zijn. Ik heb nooit in een hokje gepast en zoals ik recent heb ontdekt, zal dit nooit het geval zijn.

“It’s the oldest story in the world. One day, you’re 17 and planning for someday, and then quietly and without you really noticing, someday is today, and then someday is yesterday, and this is your life.
We spend so much time wanting, pursuing, wishing. But ambition is good, chasing things with integrity is good, dreaming.
If you had a friend you knew you’d never see again, what would you say? If you could do one last thing for someone you love, what would it be? Say it. Do it. Don’t wait. Nothing lasts forever.
Make a wish and place it in your heart. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe it can come true.
You never know where the next miracle’s going to come from, the next memory, the next smile, the next wish come true. But if you believe that it’s right around the corner, you open your heart and mind to the possibility of it, to the certainty of it, you just might get the thing you’re wishing for.
The world is full of magic. You just have to believe in it.
So make your wish. Do you have it?
Good. Now believe in it with all your heart. 

– final scene One Tree Hill

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s