Zoek de kinderstoel

Zondag gingen Tim en ik naar het Modemuseum in Hasselt. Ik wilde dolgraag de expo van Paul Smith zien en hij was zeker de moeite waard. Vandaag heb ik zelfs vernomen dat de expo in België het hoogste aantal bezoekers had. Naderhand gingen we het centrum verder in om iets te drinken. Lore even uit haar buggy en wij lekkers iets drinken.

Nu is er daar op zondag niet al te veel open, maar waar het wel was, zat iedereen buiten. Een eerste punt waar Tim en ik naar kijken, is een kinderstoel. Als we alle terrasjes bekeken, zaten alle kinderen ofwel in de buggy ofwel op de schoot. Deze vlieger gaat bij Lore niet op. Zodra die buggy stopt met bewegen, wil zij er uit. Op de schoot gaat ook maar even goed en dan wil ze vrijheid.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik weet dat hier al duizenden artikels over geschreven zijn, maar waarom heeft niet elk restaurant/taverne/café een kinderstoel? Pas sinds Lore kan zitten, valt het mij op hoe weinig plaatsen dit hebben. Een kinderstoel kost toch niet zo veel. Voor 10€ heb je er al eentje bij de Ikea. Dat zijn nu toch niet de zware onkosten. Wanneer ik met mijn moeder ergens wil gaan lunchen, moet ik in mijn hoofd alle plaatsen afgaan om te kijken waar ze zo’n stoel hebben. Uiteindelijk belanden we altijd bij dezelfde plekjes.

En laat staan dat er ook een verschoningstafel is. Goed, ik begrijp dat dit een duurdere investering is, maar een tafel met een verschoningskussen op is voldoende. Het moet niets luxueus zijn, gewoon een plek waar je baby zacht kan liggen en waar niet iedereen op ligt te kijken. Al ooit een baby verschoont op een toiletdeksel, in de buggy of in de koffer? Er zijn leukere dingen…

Ik begrijp dat niet elke horecazaak kinderen wil aantrekken, maar je vergeet de ouders. Wij willen ook op een terrasje zitten en genieten. Als een kind de vrijheid heeft om zelf in zijn eigen stoeltje te zitten en iets te drinken of eten, dan zijn de ouders meteen veel relaxter. Een lunch of iets drinken, je loopt als zaak toch snel 20€ mis. Misschien kan dit niet iedereen iets schelen, maar mond-op-mond reclame gaat snel. Kinderstoel en verschoningsplaats; twee dingen die een groot verschil maken. Conclusie: Kind gelukkig, ouders gelukkig. Ouders gelukkig, meer omzet. Win-win-win.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s