Een brief aan mijn lichaam

Beste lichaam,

We zijn meer dan een jaar verder na de geboorte van Lore. Men zegt altijd dat men 9 maanden zwanger is en dat men 9 maanden “ontzwangerd”. Dit hebben we samen goed gedaan, waarvoor heel veel dank. Ik weet dat zo’n zwangerschap en keizersnede niet min zijn geweest. Ik vind dat we samen goed hersteld zijn. Ik ben heel dankbaar dat de kilo’s er redelijk snel van af zijn gegaan. Ik had het niet verwacht, maar we zijn er geraakt. Nu alleen nog even dit…

IMG_7708

Hoewel de kilo’s hetzelfde zijn, zijn mijn verdelingen dit niet. Het meeste is bij mijn buik blijven zitten. Nu zijn mijn buikspieren uitgetrokken en mee gerommeld, maar zo erg had ik het niet verwacht. In het begin heb ik, zoals je weet, wat buikspieroefeningen geprobeerd van de kinesist, maar het deed weinig af. Daarna heb ik geprobeerd om wat aan cardio te doen, maar hetzelfde effect. Nu moet ik toegeven dat ik niet lang heb volgehouden, misschien wringt daar het schoentje. Soms voelt het alsof mijn buik geen deel meer uitmaakt van mezelf. Het is een rare gewaarwording, maar graag wat verandering op dit gebied.

Als ik nu mijn uiterste best doe om regelmatig te sporten (cardio en buikspieroefeningen), gezond te eten en veel te hydrateren (water welteverstaan), wil jij dan een effort doen om wat samenhorigheid te creëren? We zijn een team en ik hoop dat we het er samen weer goed van af brengen. Vingers gekruist!

Oh, nog even tussendoor. Gelieve bij de volgende zwangerschap mijn voeten níet meer te laten groeien. Ik had al een 43 en deze 43,5 is echt te belachelijk voor woorden. Graag hier geen 44 van te maken.

Alvast bedankt!

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s