DIY grashoofd

Meestal vind ik de reclamestukjes op Facebook vervelend. Mijn startpagina is meestal al zo gevuld, dat er voor mij niets meer bij moet. Nu kwam er laatst eentje voorbij van de C&A. Het bracht mij met een shock terug in het verleden. Op de reclame was een grashoofd te zien. Als ik deze naam zeg, begrijpen velen niet waarover ik het heb, maar velen van ons hebben het vroeger toch gemaakt. Het leek mij een toffe DIY en iets om samen met je kindjes te doen.

vscocam-photo-2

Benodigdheden:

  • Een pantykous
  • Potgrond
  • Graszaad
  • Nylondraad
  • ‘Oogjes’ (kan je bij de AVA kopen in allerlei groottes)

Om te beginnen plaats je in het onderste gedeelte van de panty (bij de tenen) een handje vol graszaad. Ik heb het mijne bij Pelckmans gehaald. Het was sportgras en een doosje van 250 gr. Dat was het kleinste wat ik kon kopen, maar misschien vind jij ergens wel kleinere zakjes (je mag het mij altijd laten weten).

vscocam-photo-4

Hier bovenop deed ik een paar grote schepjes potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond droog is, zodat je weet of er genoeg in de panty zit, vooraleer je hem dicht knoopt. Je kneed de potgrond tot een mooi bolletje en legt onderaan een knoop.Voor de oren kneep ik langs de zijkanten een beetje grond los en bond dit af met nylondraad. Hetzelfde, maar dan meer voor het neusje van voor.

vscocam-photo-1

Ik stak het hoofdje onder de kraan en zette het in een klein bakje met een bodempje water. Het is voornaam dat je elke dag water bijgeeft en dat hij niet te lang zonder water zit. Je kan er voor kiezen om het hoofdje achter het raam te zetten of buiten. Ik heb afgewisseld. Soms in de veranda, soms buiten en dan weer binnen. Het is allemaal afhankelijk van de temperaturen.

Na een kleine week begint het eerste grassprietje te groeien en vanaf dan gaat het snel. Binnen twee weken had hij een hoofd vol gras. Nog eventjes de oogjes er op plakken en hij was klaar. We hebben de mijne als naam, Rupert, gegeven 😉 Als je wil kan je zijn ‘haren’ ook afknippen, maar ik hou wel van de spikey look.

vscocam-photo-3

Veel groene-vingers-plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s