Wat zit er in mijn babytas?

Mijn babytas voor de eerste keer maken, was zenuwslopend. We gingen helemaal niet lang weg (bezoekje bij oma), maar ik kan mij herinneren dat hij heel zwaar was. Lore was maar een paar weekjes oud dus er zaten papflessen, water, poeder, etc. in. Maar vorig weekend stond ik weer versteld hoe zwaar mijn babytas eigenlijk is. Wat steek ik daar toch allemaal in? En steken andere mama’s dit ook in hun tas? Vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal meeneem.

vscocam-photo-3

Het eerste is water. We maken nooit lange tripjes, maar wie weet staan we in de file, hebben we een klapband, is er ergens geen drinkbaar water… Deze glazen waterfles is van Greenjump. Op de foto staat er eentje van 670 ml, maar ik heb sinds een paar dagen een kleinere versie. Deze was toch wat té zwaar. Er zit een handig tuitje aan, waar Lore gemakkelijk aan kan drinken.

Meestal vertrekken we voor ze haar fruithapje op heeft dus neem ik altijd fruit mee. Meestal zijn het twee stukken en een boterham. Ik heb ook altijd een ‘koekje’ voor te snacken (droge koeken of kleine rijstwafeltjes). Deze zitten wel verstopt in aparte vakjes, anders is ze niet meer weg te slaan 😉

Een slabbetje om de kleertjes proper te houden. Of dat zou toch de bedoeling moeten zijn. Soms kan ik beter geen slabbetje om doen, omdat het toch niet lijkt te werken. Natte doekjes zijn daarom onmisbaar. Ik heb al verschillende merken geprobeerd, maar mijn favoriet zijn deze van de HEMA (Jip en Janneke).

Ik zorg ook altijd dat ik speelgoed bij heb. Niet overal waar we komen, kan Lore vrij rondlopen of is er speelgoed. Daarom heb ik altijd haar knuffeltje Dora, een boekje en iets dat geluid maakt, mee.

Zoals bijna elke ouder wou ik in het begin geen tut, maar na de tweede nacht in het ziekenhuis, vond ik het iets minder vreselijk… Nu probeer ik het te minimaliseren. Meestal alleen bij het slapen gaan, in de auto of als ze heel moe is. Maar hij mag dus niet ontbreken als we op stap gaan.

Daarnaast hebben we de luiers en luierdoekjes. Ik heb allebei van Pampers. Ik heb voordien andere merken geprobeerd, maar we merken dat deze voor Lore het fijnste zijn. Deze handige luierhoesjes zijn van Koekje Haakje Maak je. Ik gebruik deze al sinds Lore haar geboorte en vind het super handig.

En dan uiteindelijk zitten mijn noodzakelijke spulletjes er ook nog in. Ik vind het onlogisch om nog een tas mee te zeulen, dus deelt Lore haar tas met mij 😉 Hetgeen ik altijd bij heb: portemonnee, smartphone, pen en notitieboekje.

vscocam-photo-1

Voor de tas zelf, heb ik voor Oilily gekozen. In het begin heb ik getwijfeld omdat deze best prijzig zijn, maar ik heb nog geen moment spijt gehad. Deze luiertas heeft overal vakjes, zakjes die de pap warm houden of het drinken koud. Hij is perfect ingedeeld en makkelijk te gebruiken. Mijn favoriete gedeelte is het verschoningsmatje. Deze steekt in de zijkant en neemt weinig plaats in beslag.

vscocam-photo-2

Zoals ik in een vorige post Zoek de kinderstoel al heb gezegd, gebeurd het vaak dat er geen verschoningsplaatsen zijn. Dan moet je improviseren en ik vind niets zo vies dan Lore met haar blote billetjes op een willekeurige tafel te leggen. Daarom is dit matje perfect! Lore haar billetjes blijven schoon en het is hygiënisch voor de mensen die de tafel achteraf willen gebruiken.

Wat steek jij allemaal in je babytas?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s