Banoffee pie

 

Banoffee Pie. Toen Tim dit voorstelde, heb ik hem eerst een paar minuten aangestaard. Ik was overtuigd dat hij een andere taal sprak. Uiteindelijk klopt dit ook, aangezien het een Engels dessert is. Volgens Tim super lekker en niet zo moeilijk te maken. Ik ben benieuwd…

Benodigdheden:

  • Digestive Original Verkade koekjes (te kopen bij de Albert Heijn)
  • Volle room 0.25 l
  • Blik gecondenseerde melk 305 ml
  • 2 bananen
  • Boter 100 gr
  • 1 eetlepel suiker
  • Cacaopoeder

vscocam-photo-1 (1)

Eerst begin je met de gecondenseerde melk. Wij hebben gekozen om deze uit blik te nemen. Dit is het tijdrovendste van het recept. Dit blik moet namelijk 2 uren, ondergedompeld in water, gekookt worden. Je leest het goed. Water koken, blik er in en twee uur laten pruttelen op het fornuis. Je zal steeds wat water moeten toevoegen om het blik ondergedompeld te houden.

Daarna ga je de koekjes (Digestive) crushen. Je neemt ongeveer 250 gr en kneed deze fijn. Hierbij voeg je de 100 gr boter en kneed tot het meer een geheel vormt.

vscocam-photo-2 (1)

Je besmeerd de bakvorm met een klein beetje boter en duwt het beslag goed aan op de bodem en tegen de rand. De zijkanten moeten ongeveer een paar centimeter onder de rand blijven. Als dit is gebeurd, zet je de bakvorm in de koelkast.

vscocam-photo-3 (1)

Hierna stopt het eventjes tot de gecondenseerde melk klaar is. Ik zou deze tijd gebruiken om te wassen, strijken, lekker te lezen of andere huishoudelijke klusjes. Ik heb mij met een lekkere kop koffie achter mijn computer gezet. Het is zeer belangrijk dat wanneer je het blik opent, dit héél voorzichtig doet. Bij Tim liep het een klein beetje mis. Met iets te veel enthousiasme tijdens het openen, kreeg hij hete karamel in zijn gezicht. Gelukkig niets ernstig, maar toch eventjes paniek. Dus wanneer je het blik uit het kokend water neemt, laat dit nog een paar minuten rustig afkoelen. De karamel giet je over het beslag dat in de koelkast heeft gestaan.

vscocam-photo-4 (1)

Hierna snij je de bananen in dikke schijfjes en legt ze bovenop de karamel en beslag.

vscocam-photo-2 (3)

De laatste laag bestaat uit slagroom. Tim heeft deze eigenhandig geklopt (hallo, armspieren!) maar is op zich niets meer dan de volle room kloppen met een eetlepel suiker. Je kan zien of hij goed is als je de klopper er uit haalt en er pieken blijven rechtstaan.

vscocam-photo-1 (3)

Op het einde strooi je nog wat cacaopoeder over het geheel en dan gaat hij nog een tijdje in de koelkast. Laat het hier nog een paar uurtjes staan.

vscocam-photo-3 (3)

Ik was zeer sceptisch. Karamel, banaan en slagroom klonken in mijn oren niet zo lekker, maar wat had ik mij vergist. Zo lekker!! Echt de moeite waard om te maken. Het is een tijdje in de keuken staan, maar het is een simpel gerecht.

Laat het smaken!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s