7 dingen die ik leuk vind aan de herfst

12029195_10153256301374385_1556644016_n

Het is nu officieel herfst, maar de temperaturen zeggen al een paar weken iets anders. Ik ben iemand die de seizoenen even graag ziet komen, als ik ze zie gaan. Ik hou van afwisseling en de omgeving rondom mij te zien veranderen. Herfst is één van mijn favoriete periodes en ik geef jou nu 7 redenen waarom.

  1. Dikke, gebreide vesten. Ik weet niet waarom, maar zo’n grote, dikke vesten zitten zo fijn. Ze zijn er in alle soorten materiaal, kleuren en lengtes. Ik hou persoonlijk van lange, kleurrijke vesten.
  2. Kaarsen. Het hele jaar brand ik kaarsjes, maar omdat het nu sneller donker wordt, gaan de kaarsen ook sneller aan. Het geeft een gezellige en warme sfeer in huis.
  3. Thee. Meestal drink ik koffie. Thee blijft in mijn ogen té lang warm in de lente of zomer, maar éénmaal de herfst arriveert, kan ik zó genieten van een kopje thee. Lekkere, warme mok die je handen verwarmt.
  4. Zin in fantasierijke boeken. In mijn ooghoek zie ik mijn Harry Potter collectie staan. Vorige winter heb ik een vernieuwde versie gekregen en er toen meteen in begonnen. Halverwege boek vijf begon de lente, dus heb ik ze even aan de kant gelegd. Nu de herfst is gekomen, is het terug tijd om mijn fantasie op hol te laten staan door de avonturen van Harry, Ron en Hermione.
  5. Wandelingen. Ik heb veel last van hooikoorts. Dit begint vanaf de lente tot eind zomer. Wandelen is voor mij dan ook geen pretje. Maar die hooikoorts smelt als sneeuw voor de zon zodra het herfst is. Ideaal om terug lange wandelingen te maken met Tim en Lore, in de frisse buitenlucht. Ik vind het super gezellig om dikke kleren en schoenen aan te doen en er op uit te trekken.
  6. Kleuren in de natuur. De kleuren van de blaadjes veranderen, het gras krijgt een andere kleur en overal word je gebombardeerd met de meest prachtige herfsttinten.
  7. DIY. Herfst vraagt om DIY projecten. Het liefst met de kids op zoek naar blaadjes of eikels die je achteraf kan verwerken. Lore begint stilletjes meer interesse te krijgen voor het kliederen met haar handjes dus mijn hoofd loopt al over met ideeën (die hier natuurlijk ook zullen verschijnen).

Wat vind jij het leukste aan de herfst?

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s