7 dingen die ik leuk vind aan de herfst

12029195_10153256301374385_1556644016_n

Het is nu officieel herfst, maar de temperaturen zeggen al een paar weken iets anders. Ik ben iemand die de seizoenen even graag ziet komen, als ik ze zie gaan. Ik hou van afwisseling en de omgeving rondom mij te zien veranderen. Herfst is één van mijn favoriete periodes en ik geef jou nu 7 redenen waarom.

  1. Dikke, gebreide vesten. Ik weet niet waarom, maar zo’n grote, dikke vesten zitten zo fijn. Ze zijn er in alle soorten materiaal, kleuren en lengtes. Ik hou persoonlijk van lange, kleurrijke vesten. Okergeel blijft mijn favoriete kleur. En oversized hoodies. Ik heb er net eentje besteld met de hashtag #supermom.
  2. Kaarsen. Het hele jaar brand ik kaarsjes, maar omdat het nu sneller donker wordt, gaan de kaarsen ook sneller aan. Het geeft een gezellige en warme sfeer in huis. De gezelligheid kan beginnen.
  3. Thee. Sinds ik PSD heb (kan je hier lezen) drink ik geen koffie meer. Nu is het thee wat de klok slaat. Mijn favoriet is kamillethee en zeker in combinatie met een zacht deken en een goed boek of Netflix.
  4. Zin in fantasierijke boeken. In mijn ooghoek zie ik mijn Harry Potter collectie staan. Ik heb ongeveer drie versies in mijn kast staan en elke herfst lees ik ze opnieuw. Of ik bekijk alle films. Soms zelfs beide. Het is zo’n serie die perfect de overgang naar de laatste maanden van het jaar maakt.
  5. Wandelingen. Ik heb veel last van hooikoorts. Dit begint vanaf de lente tot eind zomer. Wandelen is voor mij dan ook geen pretje. Maar die hooikoorts smelt als sneeuw voor de zon zodra het herfst is. Ideaal om terug lange wandelingen te maken met mijn gezin, in de frisse buitenlucht. Ik vind het super gezellig om dikke kleren en schoenen aan te doen en er op uit te trekken.
  6. Kleuren in de natuur. De kleuren van de blaadjes veranderen, het gras krijgt een andere kleur en overal word je gebombardeerd met de meest prachtige herfsttinten. Tijdens mijn autorit naar het werk, sta ik vaak met verwondering te kijken hoe mooi de natuur dan is.
  7. DIY. Herfst vraagt om DIY projecten. Het liefst met de kids op zoek naar blaadjes of eikels die je achteraf kan bewerken. Lore is helemaal in to knutselen en Wout is gelukkig zolang hij maar iets in zijn handjes heeft of in zijn mond kan steken.

 

Heb jij een favoriete seizoen?

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s