Mijn schrijfkamer

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn schrijfkamer. Ik had behoefte aan een kamer waar ik kon schrijven en studeren in alle rust en waar ik niemand stoorde en zij mij niet. Een thuis hoort vol leven te zitten, maar wanneer ik schrijf, heb ik het graag stil. Voor Tim was dit niet altijd fijn. Als hij televisie keek, zette hij het vaak zo stil dat hij amper iets kon horen. En dan nog was het voor mij te luid. Daarom besloten we op een zondagmorgen om onze logeerkamer op te ruimen en naar de Ikea te rijden. Ik was heel bij (om het zachtjes uit te drukken). In principe had ik niet veel nodig: een bureau, bureaustoel en een boekenkast. Tim had dit alles dan ook in één avond in elkaar gezet (waarvoor heel veel dank!).Vandaag mogen jullie een kijkje nemen in mijn favoriete kamer.

Washi- of masking tape vind ik zo leuk, alleen jammer dat hij meestal niet goed plakt. Ik gebruik het om posters op te hangen, enveloppen dicht te maken of voor cadeautjes. Dit potje fleurt samen met een vanillekaars mijn bureau op. Een bureau hoort rommelig te zijn wanneer bezig, maar zodra ik klaar ben, heb ik het graag opgeruimd.
1

Zoals jullie misschien al weten, heb ik een notitieboekjesverslaving. Het is onmogelijk om de Hema binnen te lopen (of eender welke winkel met notitieboekjes) en niet met een nieuw exemplaar te vertrekken. Voor elk boekje heb ik een doel, maar meestal belanden ze in dit rekje te wachten. Ik verspil niet graag papier, dus ik maak eerst alles op vooraleer een ander te gebruiken. En ondertussen blijven we verder kopen… 😉

2

Op de schabben aan de muur zitten al mijn knutselspullen. Het varieert van verf, toiletrolletjes, lijm, kralen, draad, tape, verfborstels tot strikjes. De grotere dingen die ik soms nodig heb voor DIY – projecten liggen beneden. Doordat deze spullen niet in een kast zitten, neem ik sneller iets om mee te experimenteren.

3

4

De aankoop waar ik het meest enthousiast over was, is mijn boekenkast. Ik wil al zó lang een boekenkast, maar het kwam er niet van. Onze woonkamer is op zo’n manier bemeubeld dat er gewoon geen plaats voor is (denk grote ramen, grote meubels en veel deuren), maar die had ik wel in mijn schrijfkamer. Ik heb een simpel exemplaar gekozen dat goed past bij de rest en voldoende ruimte had voor mijn boeken. Nu begon het inruimen…

Een van mijn favorieten is Trots en Vooroordeel. Misschien cliché, maar ik kan dit verhaal blijven lezen. Jane Austen is een schrijfster die ik graag had willen ontmoeten. Ik lees vaak boeken van oudere schrijvers waaronder F. Scott Fitzgerald, Alexander Dumas, Emily Brontë, Charles Dickens, maar ook graag de boeken van Dan Brown.

5

Mijn absolute favoriet is Agatha Christie. Wat een schrijfster! Elke keer ik een boek van haar lees, sta ik versteld van haar kunnen. Mijn vader had vroeger alle boeken gekocht van Hercule Poirot, Christie’s meest populaire hoofdpersonage. Door hem is mijn liefde voor Poirot ontstaan. Ik keek naar alle afleveringen op televisie (heb voor Kerstmis zelfs de dvd-box gekregen) en heb alle boeken. Ik kan deze blijven herlezen en krijgen daarom ook een ereplaats in mijn boekenkast.

6

In New York heb ik het boekje ‘Letters to my baby’ gekocht bij Paperpress. Een heel toffe winkel vol papierwaren. Het is een boekje waar je over verschillende onderwerpen/perioden een brief schrijft naar jouw ‘baby’ en deze afgeeft als hij/zij oud genoeg is. Om eerlijk te zijn, ben ik er nog niet in begonnen. Hoe langer ik er mee wacht, hoe groter het begin wordt. Ik heb schrik om het verkeerde te schrijven, maar ik zal er toch een keertje aan moeten beginnen. Naast de stapel boeken staat een klein beeldje waar ik dol op ben, namelijk ons horen-zien-zwijgen apentrio dat we meebrachten uit Torn.

7

Deze twee notitieboekjes vallen buiten mijn gewone collectie. Het eerste, leergebonden boekje komt uit New York. Van kleins af aan vind ik dit soort boekjes geweldig. Het doet mij altijd denken aan de tijd van ontdekkingsreizigers en schrijvers. Het mintgroene boekje daaronder is gekocht in de Hema. Het speciale aan deze is dat ze voor mij het begin aanduiden van mijn boek. Het waren deze twee boekjes die bij mij waren, toen ik besloot om een boek te schrijven. Ze representeren hoop en de toekomst.

8

Deze doos laat mij altijd glimlachen. Hier verzamel ik alle papier waarmee ik kan knutselen, leuke postkaartjes of illustraties. De meeste hierin komen van de Flow.

9

Deze kamer is mijn safe haven. Ik voel mezelf hier veilig. Er komt pas iets de weide wereld in, zodra ik dit wil. Hier zit ik in mijn kleine coconnetje. Ik kan de ruimte veranderen hoe ik het wil. Ik kan hier de mooiste romances, droevigste familieverhalen of grappigste artikels schrijven. De deur gaat dicht en alles wordt stil. Het enige wat ik hoor, is het tikken van mijn toetsenbord of het krassen van mijn pen.

11

10

Hebben jullie ook zo’n plek in jullie leven? 

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s