Halloween Cupcakes

Als je net als ons bent, gaat de Halloweengekte een beetje aan jou voorbij. Ik vind het gezellig dat alles wordt versierd, pompoenen verschijnen overal en mijn Instagramfeed ziet er meer oranje uit. Maar om nu echt langs deuren te gaan voor snoepgoed, zie ik niet zitten. Alleen is het onmogelijk om Halloween voorbij te laten gaan, zonder iets te posten. Wat te doen als je een werkende mama bent, die een klein beetje wil meedoen met de gekte? Ik heb al pompoenen gesneden (die nu trouwens op de mesthoop liggen, want ze begonnen te rotten), pompoendecoratie in huis geplaatst en nu? Cupcakes dan maar.

Dit is het gemakkelijkste recept ooit voor cupcakes. Ze zijn makkelijk te maken en achteraf een plezier voor de kleinste om te decoreren!

Benodigdheden

  • 125 gr boter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 125 gr bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Probeer de boter, eieren en eetlepels melk op kamertemperatuur te krijgen vooraleer te gebruiken. Dit zorgt er voor dat het beslag gemakkelijker mengt. De boter snijden we in kleine stukjes (gaat gemakkelijk als hij op kamertemperatuur is) en verwarmen we de oven op 170° C.

Ik begin altijd met mijn papieren vormpjes in de bakvorm te leggen en alles exact af te meten. Als ik alles bij de hand heb staan, werkt het fijner.

Halloween cupcakes 1

Je neemt een grote kom en mixt de boter met de suiker. We raden aan om de suiker beetje bij beetje toe te voegen en te mixen tot een lichte en luchtige massa. Daarna voeg je de eieren één voor één toe en doe je het bakmeel beetje bij beetje er bij. Probeer dit laatste niet in één keer te doen, maar per kleine hoeveelheden. Dit geeft het beslag de kans om zich beter te mengen. Als laatste doen we de melk erbij en mixen we nog een volle minuut alles goed samen. Wij hebben er voor de smaak nog wat cacaopoeder toegevoegd.

Vervolgens verdelen we alle beslag onder de 12 vormpjes. Bij normale cupcakes proberen we een mooie punt te maken in het midden, maar dat doen we hier niet. We willen ze nog bewerken met glazuur en dan is een even ondergrond het fijnste.

Halloween cupcakes 2

De cupcakes gaan 25 minuten de oven in. Als ze klaar zijn, laat je ze een tijdje afkoelen. Een minuutje nog in de bakvorm en daarna liefst op een rooster. Het rooster zorgt er voor dat er langs onder ook verkoeling is. Als dit éénmaal gebeurd is, begint het versieren. Je kan hier zo gek mee gaan als je wil. Je kan allerlei versieringen kopen bij de supermarkt, AVA, bakker,… Voor sommige cupcakes hebben we gebruik gemaakt van wit glazuur en hier achteraf leuke vormpjes op getekend. Bij anderen hebben we versieringen gebruikt en bij weer anderen alleen maar een beetje glazuur.

Halloween cupcakes 3

Maken jullie iets speciaals voor Halloween?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s