The Writing Notebook

Zoals jullie weten, wil ik dolgraag een boek schrijven. Het verhaal zit in mijn hoofd, maar nu moet het er nog uitkomen. Velen van ons werken met de computer, wat soms spijtig is. Een creatieve flow wordt meestal gemaakt door effectief pen op papier te zetten. Zoals jullie ook al weten, heb ik een notitieboekjesverslaving (wat een woord zeg). Ik kan geen winkeltje ingaan zonder eentje te kopen. Maar zo’n overload aan boekjes zorgt er voor dat ik niet weet in welk te beginnen… Tot ik The Writing Notebook ontdekte.

The Writing Notebook bestaat uit drie varianten, namelijk City, Food en Family. Omdat mijn verhaal meer neigt naar menselijke interactie, nam ik de Family editie. Wat zorgt er nu voor dat deze notebook anders is dan anders?
Writing Notebook

Het is een dikker boekje met voldoende plaats om in te schrijven (wat natuurlijk het hoofddoel is), maar gaandeweg zijn er ook kleine opdrachtjes. Zoals: Beschrijf één familielid tot in de puntjes, schrijf een scène over een familievakantie, maak een agenda voor je hoofdpersonage,… Soms kom je als schrijver vast te zitten. Je weet niet hoe je verhaal nu verder gaat of hoe je alles in één geheel giet. Daar zijn deze opdrachten perfect voor. Je blijft verder werken aan je verhaal.

Writing Notebook 3

Gaandeweg staan er kleine tekeningetjes op de pagina’s. Deze zijn weeral gemaakt om jou verder te helpen in je verhaal. Misschien lokt zo’n illustratie een nieuwe scène of herinnering uit. Het zijn allemaal kleine tools om je verhaal meer diepgang te geven en om vooral, te blijven schrijven.

Writing Notebook 5

Voor dit boekje had ik al mijn gegevens op de computer staan, wat zorgde voor een klein hartaanval elke keer deze nog maar een klein beetje haperde. Ik had verschillende mapjes over de hoofdpersonages, locaties, Word-documenten met hele hoofdstukken, maar geen geheel. Sinds ik deze notebook gebruik, heb ik al zó veel geschreven. Er zit absoluut geen volgorde in, maar dat is oké. Ik schrijf uiterlijke kenmerken, situaties, achtergrondverhalen en ik plak het vol foto’s. Ik heb het ten alle tijden bij en dat zorgt voor rust. Zodra ik een idee heb of de obsessieve behoefte om te schrijven, dan kan dit. Ik moet het niet op een papiertje kribbelen (wat op de bodem van mijn tas blijft liggen) of in één van mijn honderden notitieboekjes, maar ik schrijf het op waar het hoort. Bij de rest van het verhaal!

Writing Notebook 4

Wil jij ook zo’n Writing Notebook van jezelf? Klik dan hier.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s