Spek ’n Ei Muffin

Heerlijk ontbijten in het weekend met spek en eieren, hmmmm… Heerlijk! Maar soms heb je alle combinaties wel gehad en wil je iets wat snel, en zonder veel opruim, en lekker is. Tim zijn Spek ’n Ei Muffin zijn hier ideaal voor. Het recept is voor 6 stuks en wedden dat jij het een keertje gaan maken! 

Benodigdheden

  • 200 gram gerookt ontbijtspek (niet te dik, maar zeker ook niet te dun)
  • 6 eieren
  • peper
  • muffinbakvormei spek 1

Je hoeft de bakvorm niet in te smeren. Meestal zit hier al een speciale laag op dus je kan meteen beginnen met het spek in een ‘kommetje’ te plaatsen. Dit lijkt gemakkelijker dan het is. Het vergt wat knutselkunsten en is zeer afhankelijk van de dikte van het spek. Zorgt dat de randen goed bedekt zijn en je ei niet aan de bakvorm gaat plakken.

ei spek 2

Er zijn verschillende versies van deze Spek ’n Ei Muffin. Je kan kiezen voor een spiegelei of voor een geklopt ei. Tim heeft ze allebei gemaakt, maar ik vind het moeilijk om te kiezen. Als ik een spiegelei neem, moet het spek dunner en het minder lang in de oven, zodat het ei nog loperig is. Wil ik een geklopt eitje, dan moet het iets langer in de oven en is het spek lekker knapperig.

ei spek 3

Wij voegen altijd een beetje peper toe vooraleer het de oven ingaat, maar dit is persoonlijk. Toevoeging van zout, moet je voorzichtig mee zijn, aangezien het spek meestal al goed gezout is.

In de oven op 200 graden Celsius tussen de 20-30 minuten en dan heb je een heerlijk ontbijtje!

ei spek 5

ei spek 4

Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s