DIY Sinterklaasslinger

Om eerlijk te zijn, komen de chocoladeletters, Zwarte Piet – discussies en pepernoten mijn oren uit. En het is nog niet eens december! Maar aangezien ik een meisje van 17 maanden heb, kan ik het niet ontlopen. De Sint is gearriveerd, dus wordt het tijd voor een leuke DIY.

In België wordt de schoen op de avond van 5 december gezet, samen met worteltjes, koekjes, een glaasjes melk en je Sinterklaaslijst. ’s Morgens zijn deze weg, maar is je schoen gevuld met leuke cadeautjes en chocolade. Ik vind het altijd des te gezelliger als er ook een beetje sfeer bij is en dat wordt nu gemaakt door een Sinterklaasslinger. Super simpel te maken met of zonder jouw kleine spruit.

Benodigdheden:

  • Verschillende kleuren dun vilt (rood, geel, paars en roos)
  • Lijm
  • Schaar
  • Pen
  • Dikkere naald
  • Draad

Allereerst tekent men een ‘mijter’ op papier en knipt deze uit. Je trekt deze over op het rode vilt. Ik heb er acht gemaakt omdat mijn haard, waar ik hem wil hangen, redelijk breed is. Vervolgens maak je die papieren mijter een beetje kleiner en maak je er weer acht van, in het geel. Je meet de verticale en horizontale (breedste) lengte en knipt voor elke richting acht gele strookjes.

Daarna gaan we over naar de pietenmuts. Iedereen tekent deze anders, dus doe gewoon wat jij het mooiste vind. Knip deze vervolgens weer acht keren uit de paarse vilt en dan heb je de hoofdbenodigdheden al klaar.

 

Sintslinger

Zoals je hierboven op de foto kan zien, is er ook een groen pluimpje. Deze heb ik gemaakt door een ‘stengel’ zoals je hieronder ziet, in vier stukjes te knippen. Doe dit een beetje schuin, zodat je punt goed scherp is. Ik maakte met een speld een gaatje in de pietenmuts, duwde het uiteinde er door en plooide het dan om.

sintslinger 2

Ik vond dit een heel leuke, kleurrijke toets, maar helaas lukt het niet goed met de slinger. Door het gewicht van de veer, draaide deze steeds ondersteboven. Als iemand van jullie een idee heeft om dit op te lossen, mag je dit altijd onder deze blogpost delen.

sintslinger 3

Ik moest een andere oplossing zoeken voor de veer, dus maakte ik er er eentje van vilt. Deze lijm je vast en tadaa, je hebt een pietenmuts.

sintslinger 5

sintslinger 4

Vervolgens neem je naald plus draad en trek je deze door de vilten mijter en pietenmuts. Zorg er voor dat je dit hoog genoeg doet zodat de hoedjes niet kunnen draaien als ze hangen. Laat er genoeg ruimte tussen, vastmaken aan de muur, haard, deur en je hebt een Sinterklaasslinger.

sintslinger 6

Ik ben benieuwd om te horen of jullie iets zelf maken voor Sinterklaas. Zo ja, laat het dan even weten in de comments.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s