Boeken die je deze winter zeker moet lezen

Met deze koude dagen, vind ik het super gezellig om met een goed boek en een kop thee in de zetel te kruipen. Nu is dit voor mij niet héél typerend voor de winter, maar wel welke boeken ik lees. Vanaf het moment dat mijn kerstboom staat, begin ik mijn ‘winterse’ boeken te lezen. Dit zijn mijn boekentips in deze gezellige periode.

Een kerstvertelling van Charles Dickens
Een vreselijke en gierige man wordt op de vooravond van Kerstmis bezocht door drie geesten: verleden, heden en de toekomst. De man schrikt zo door wat hij krijgt te zien, dat hij onmiddellijk als een beter mens door het leven gaat.

Dit is hét kerstverhaal van vrede en goedheid. Het is een echte klassieker en een must om te lezen.

een-kerstvertelling

Harry Potter and the Philosopher’s Stone van J.K. Rowling
Harry Potter ontdekt alles over het zijn van een tovenaar, de magische wereld en zijn donkere verleden op de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, samen met zijn nieuwe, beste vrienden: Hermione en Ron.
Elke kerstperiode lees ik opnieuw een Harry Potter boek of zelfs meerdere. Dit jaar begin ik met dit boek en dan deze met de prachtige illustraties van Jim Kay. Ik lees deze boeken in het Engels, maar ze zijn in het Nederlands ongetwijfeld even magisch.

9200000011395469

Het dagboek van Bridget Jones van Helen Fielding
Bridget houdt in haar dagboek de hoeveelheden sigaretten, alcohol, calorieën en mannen in haar leven, nauwkeurig bij. Waar ze eerst gaat van een wanhopige vrijgezel, eindigt ze met een dilemma tussen twee héél verschillende mannen.

Dit is zo’n hilarisch en herkenbaar boek. Er is geen enkele vrouw, die zich niet op de één of andere manier identificeert met Bridget. Dit boek is geschikt om jou door de feestdagen en familiefeesten te sleuren, met de weet dat het altijd nóg erger kon.

9200000016778806

De Monogram moorden van Sophie Hannah/Agatha Christie
Hercule Poirot zit rustig te genieten van zijn avondmaal wanneer deze wordt verstoord door een meisje dat haar eigen dood voorspelt en hem smeekt deze niet te onderzoeken. De volgende dag worden er drie moorden ontdekt in een Londen’s hotel met een manchettenknoop met initialen in de mond van elk slachtoffer.

Ik ben een grote fan van Agatha Christie en ik was dan ook zeer blij om te horen dat er een nieuw boek verscheen met een verhaal van haar hand, geschreven door Sophie Hannah. Het is een boek dat je in één ruk uitleest.

2d Omslag De Monogram Moorden_1

Het grote kerstwenswonder van Julia Boehme en Stefanie Dahle
Wardje Wasbeer wil héél graag een grammofoon voor Kerstmis. Hij begint zijn verlanglijstje alvast in de lente op te sturen. Maar Wardje krijgt dit jaar iets dat nóg mooier is.

Dit is momenteel één van mijn favoriete kerstboeken om voor te lezen aan Lore (en stiekem zelf te bekijken/lezen). De illustraties zijn zó mooi! Ik ontdek elke keer weer iets nieuws. De warmte en kerstsfeer springen van de bladzijden af.

9200000050480564

Vrolijk kerstfeest! van M. Christina Butler en Tina Macnaughton
Egeltje bereidt zich voor op zijn kerstfeest. De boom wordt versiert, cadeautjes ingepakt en eten gemaakt… Maar toch mist er nog iets.

Dit boek is ideaal voor de kleintjes. Het heeft weinig tekst zodat het ideaal is om voor te lezen en het is gevuld met illustraties en glittertjes.

9200000015016104

Welke boeken lezen jullie tijdens de wintermaanden? 

Bronnen: Afbeelding 1Afbeelding 4Afbeelding 2-3-5-6-7

6 Comments

  1. Leuke lijst! Ik ben zelf niet zo’n Harry Potterfan en de kinderboeken zal ik ook overslaan maar ‘A Christmas Carol’ moet ik eigenlijk wel een keer gelezen hebben!

    Zelf vind ik het boek ‘De Thuisreis’ van Rosamunde Pilcher een heerlijk boek voor tijdens de winter! Het is een prachtig verhaal waar ook de traditionele Engelse kerstviering in beschreven wordt; fantastisch!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s