Post a Smile

Als je deze feestperiode iets wil terug doen, dan is dit een project wat weinig tijd en geld kost, maar zó waardevol is. Het is genaamd Post a Smile en met een klein gebaar, laat jij iemand minder alleen voelen tijdens de feestdagen.

Ik heb dit project gevonden via Shifra van A Cup of Life. Zij heeft dit initiatief opgestart om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen. Het is de bedoeling dat je een persoonlijke kaart(en) naar Shifra stuurt (vóór 15 december) en zij verstuurt deze naar de namen die zij krijgt van het rusthuis. Iedereen die dan de feestdagen alleen doorbrengt, krijgt zo’n kaart. Je kan kiezen om dit anoniem te doen of te vermelden wie je bent en vanwaar je komt.

12283043_10153358397424385_67859624_n

Persoonlijk vind ik dit een prachtig initiatief. Mijn hart breekt als ik denk aan de ouderen die helemaal alleen de feestdagen moeten doorbrengen. Iedereen verdiend liefde, aandacht en een mooi gebaar. Wat is nu een kaart schrijven? Je schrijft een leuke tekst, versiert hem als je dit wil en je maakt er iemand héél blij mee. Ik vind het zelfs zo’n prachtig idee, dat ik erover nadenk om het volgend jaar hier ook te doen.

Het enige struikelblokje, is dat het adres in Nederland is (het adres staat onderaan deze blogpost), wat betekent: iets meer postzegels voor ons Belgen. Ik werk net over de grens dus ik heb het geluk dat ik het daar op de brievenbus kan doen met hun eigen postzegels, maar ik had het sowieso gedaan. Een paar eurocentjes meer en je hebt zo’n mooi daad gedaan. Ik heb het artikel en video (dat je hier kan vinden) gisteren gelezen en ik heb mijn kaarten vandaag op de post gedaan.


Ik moedig iedereen aan om dit te doen. Het kost ons een paar minuten en een paar euro, maar wat je er voor terug krijgt, is goud waard. We verdienen het allemaal om te weten dat er iemand aan ons denkt. Dit zijn mensen die ons hebben groot gebracht, die voor ons hebben gevochten, die er voor hebben gezorgd dat wij ons leven kunnen leiden. Ze zijn het waard.

Het adres is:
A Cup of Life
o.v.v. Post a Smile
Postbus 252

5300 AG Zaltbommel 

Laat je hieronder even weten of je hebt meegedaan? Ik ben benieuwd om te weten wat jullie van dit initiatief vinden.

6 Comments

  1. Mooi initiatief inderdaad! Het is alleen jammer dat je geen idee hebt bij wie je kaart terechtkomt; het lijkt me leuker als je gericht kunt schrijven aan iemand! Maar dat is denk ik onhaalbaar om zo te organiseren!
    Bedankt voor het delen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s