Dipsaus met zelfgemaakte salsa

Een paar jaren geleden heb ik bij een vriendin een héérlijke dipsaus gegeten. Wij maken hem niet heel vaak aangezien hij redelijk calorierijk is, maar het is echt een favoriet onder onze gasten. Om er zijn eigen variatie van te maken, heeft Tim de salsasaus zelfgemaakt.

Benodigdheden

  • Tomatenblokjes uit pak 390 gram
  • 2 jalapeno pepers
  • 1 rode peper
  • 1 groene paprika
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • Zout/peper
  • Tortillachips
  • Geraspte kaas
  • Philadelphia

Dipsaus met zelfgemaakte salsa

Zoals altijd beginnen we met de oven op 220°C voor te verwarmen en alle groentjes in kleine stukjes te snijden. Wat je het beste kan doen, is de jalapeno’s en de peper even tussen je handen rollen en daarna de pitjes er uit snijden. Probeer alles redelijk fijn te maken, zodat het gemakkelijk schept op je tortillachips. Mengen met de tomatenblokjes, kruiden met peper/zout en je salsasaus is klaar.

Dipsaus met zelfgemaakte salsa 2

Daarna neem je een ovenschaal. Je bepaalt zelf hoe groot deze is. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel mensen je te gast krijgt. Je begint met een laagje van twee centimeter Philadelphia. Zorg dat de bodem goed gevuld is tot aan de randjes. Vervolgens komt er eenzelfde laag salsasaus over en daarna geraspte kaas. Ik strooi nogal graag met kaas, maar zorg dat deze niet te dik is, anders geraak je er achteraf moeilijk doorheen met de chips.

Dipsaus met zelfgemaakte salsa 3

De oven in op 220° C voor 25 minuten, daarna de grill een paar minuutjes en klaar is kees!

Dipsaus met zelfgemaakte salsa 4

Laat het smaken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s