4 tips voor het perfecte kerstcadeau

Of het nu voor een familielid, je partner, vriend of collega is, een kerstcadeau vinden, is altijd een spannende opdracht. Hoewel kerst mijn favoriete tijd van het jaar is, ben ik geen shopper. Ik denk lang na over mijn cadeau’s en ga er dan doelgericht op uit. Maar hoe zorg je nu voor dat perfecte kerstcadeau?

Soms lijkt het kerstshoppen overweldigend. Soms heb je helemaal geen idee wat te kopen voor iemand en ik vind het echt stom om een hoop geld uit te geven aan iets, wat je niet graag geeft. Daarom heb ik besloten om mijn 4 tips met jullie te delen.

Goede cadeau

 

  1. Wat weet jij over deze persoon. Denk even na over de persoon waar je het cadeau voor koopt. Wat zijn haar/zijn hobby’s? Favoriete eten/drinken? Tv-serie of liever een boek? Waar haalt deze persoon zijn plezier uit en bouw hierop verder.
  2. Link het aan jezelf. Welke dingen heb je samen met deze persoon beleefd? Waar hebben jullie zo hard om gelachen? Wat weet jij dat niemand anders weet? Zo kan je een persoonlijke toets geven, waardoor het cadeau nóg leuker wordt.
  3. Zorg dat je er zelf blij van wordt. Zie dat je naar het cadeau kijkt met een goed gevoel. Je moet niet kunnen wachten om het af te geven en de glimlach op deze persoon te zien.
  4. Pak het mooi in. Inpakken is de finishing touch. Je kan dit in de winkel laten doen (wat vaak heel mooi is) of je kan er een persoonlijke toets aan geven. Een hilarisch inpakpapier, kaartje, zelfgeknutselde verpakking, krantenpapier,… Je kan het zo gek niet bedenken. Pinterest is hier trouwens een absolute aanrader voor.

Cadeautip:
De laatste tijd geven Tim en ik vaak een samengestelde mand als cadeau. Meestal kost het minder dan je had verwacht , is het zeer persoonlijk én leuk om uit te pakken.

12278206_10153372581754385_900886800_n

Verjaardag: Favoriete drank, chips, chocolade, kaas en Sinterklaassnoepgoed omdat deze personen hun feest op Sinterklaas gaven.

cadeau Freja

Housewarming: Flesje cava om mee te toosten of ’s avonds lekker van te genieten, bloemen om op te fleuren, vaas (omdat je dit meestal niet hebt als je net alleen gaat wonen én altijd vergeet te kopen), geurkaars die past bij de bloemen, leuk notitieblokje om de boodschappen op te schrijven en een persoonlijke kaart.

Heb jij nog bepaalde tips voor het perfecte kerstcadeau?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s