Witlofsalade

Bijgerechten vind ik vaak saai en bij mij zijn ze meestal hetzelfde. Soms heb ik geen zin in warme groenten en wil ik gewoon een licht, lekker voorgerecht. Soms bestaat ons bijgerecht zelfs uit de helft van de maaltijd, aangezien wij vaak alleen maar groenten en vlees eten. Daarom delen wij vandaag het super simpele recept voor onze witlofsalade zónder appeltjes.

Jaja, je leest het goed. Ik heb niet graag fruit bij mijn warme maaltijden dus dat is hier ook niet het geval. Je hebt het in een paar minuten gemaakt en het is weer nét dat extraatje.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 5 stronken witlof
  • Mayonaise
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Azijn

vscocam-photo-1 (2)

Allereerst begin je met de stronken witlof te wassen en de kern weg te snijden. Deze is soms té bitter en overheerst zo de hele maaltijd. Ik snij een halve centimeter van de onderkant weg, snij de stronk verticaal in 2 en snij het middelste er uit. Vervolgens snij ik alles in kleine, fijne blokjes en gooi ik ze in een grote kom.

vscocam-photo-3 (2)

In deze kom meng je met het witlof met 1 grote eetlepel mayonaise (wij hebben light gebruikt) en 2 theelepels azijn. De azijn zorgt dat het gerecht minder bitter wordt. Wat zeer voornaam is, is dat je goed blijft proeven en vooral wanneer je de zwarte peper en zout erbij doet. Je kan er altijd nog meer bijdoen, maar er iets uithalen, gaat niet meer.

vscocam-photo-2 (2)

Het is een luchtig, fris bijgerecht wat wij altijd maken bij gemalen biefstuk in de pan, varkensmignonette of kalfslapje. Om heel eerlijk te zijn, eet ik dit ook wel eens als snack. Veel gezonder dan chips 😉

Er zijn ongetwijfeld nog meerdere gerechten waar dit bij past, dus ik hoor graag jullie creaties! 

Laat het smaken!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s