Waarom wij een weekje weg zijn met kerst

Tim en ik hadden deze zomer besloten om Kerstmis te vieren in de Ardennen. Op zich is dit iets heel aparts voor mij. Kerstmis is het hoogpunt van mijn jaar en ik vier dit dan ook graag met mijn hele familie. Daarom dat het misschien wat raar klinkt, dat ik er dit jaar tussenuit ben gegaan.

12421678_10153406525259385_1016061677_n

Waarom zijn wij dit jaar met de kerst een weekje weggegaan? Dat kan ik jullie in een paar simpele punten laten weten:

  1. Familiefeesten: Hoewel ik de koningin ben in het plannen van kerstfeesten, is het vaak slopend. Wie komt er? Wat gaan we eten? Wanneer gaan we eten? Wie doet wat? Wat gaan we als entertainment voor de kinderen doen? Welk spelletje gaan we spelen? Welk familielid kunnen we absoluut niet langs het andere zetten? Waar gaan we eerste kerstdag naartoe? Wie brengt de grootouders naar huis? Je kent het wel. Ik wou dit jaar deze dans ontspringen.
  2. Eten: De planning van een kerstmaal gaat er soms over. Ik ken mensen die echt al weken aan het strijden zijn over wie wat maakt en hoeveel. Meestal zijn het de moeders die uren in de keuken staan, de meeste leut missen en proberen iedereen tevreden te stellen. Deze zijn op het einde dan ook doodmoe en hebben van de maaltijd zelf niet kunnen genieten (Dank u mama, voor het feit dat je elk jaar weer een héérlijke maaltijd op tafel zet, voor ons allen!) Dit jaar hebben Tim en ik besloten om Irish Stew te maken (oké, Tim gaat dit maken. Ardennen of niet, ik mag niet in de buurt van een fornuis). Absoluut niet traditioneel voor ons, maar volgens mij gaat het heerlijk smaken!
  3. Ontspanning: Ik.Hou.Van.Lezen. Voor het geval dit nog niet duidelijk was voor iedereen, ik ben er verslaafd aan. Thuis probeer ik dit zoveel mogelijk te doen, maar er is altijd wel iets wat mijn aandacht trekt in het huishouden. Zodra ik nog maar een paar seconden zit, denk ik al aan de was/strijk/poets/boodschappen/papierwerk/… Hier heb ik dit niet. We zorgen dat alles gedaan is in dit huisje, maar daar zijn we na tien minuten mee klaar. Ik kan mij, zonder schuldgevoel, heerlijk twee uren op de zetel leggen (terwijl Lore haar middagdutje doet) en lezen. We zijn hier nu 48 uren en ik heb de Flow uitgelezen (+/- 140 blz) en het begin van Trots en Vooroordeel (79 blz). Ik heb nog een boek liggen dat ik moet uitlezen plus het eerste deel, geïllustreerd, van Harry Potter. Ik spendeer de dagen met genieten van Lore (wat sowieso bedorven word hier) en alles gaat op ons eigen tempo.

Lore geniet er alvast met volle teugen van. En als ze zo blijft doorgaan, zal mama zich toch langer moeten bezig houden met het huishouden, namelijk het wassen…

12404333_10153406526109385_205005745_n

Zit zoiets bij jou ook te kriebelen? Wil jij er een keertje tussenuit, maar voel je je misschien schuldig ten opzichte van je familie? Niet doen. Ze begrijpen het heus wel en jij verdient de rust! Dit is één van de beste beslissingen die ik heb gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s