Scampi’s in pikante saus

Vroeger was er maar één ding dat ik at op restaurant: scampi’s in looksaus met kroketjes. Door de jaren heen werden de kroketjes pasta en de looksaus werd diabolique. Totdat ik mijn mama haar heerlijke pikante scampisaus leerde kennen. Sinds een aantal weken maakt Tim deze ook en vandaag geven wij het recept.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 16 scampi’s
  • 120 gr fijngesneden wortels
  • 120 gr fijngesneden selder
  • 120 gr geconcentreerde tomatenpuree
  • 300 ml room
  • 1 teentje look
  • Zout/peper/cayennepoeder

Als je gebruik maakt van diepgevroren scampi’s, probeer deze alvast even uit de vriezer te leggen terwijl je de wortels en selder fijn snijdt. Wij zorgen altijd dat de scampi’s goed gekuist zijn (darmkanaal en staart weg). Je begint met de fijngesneden look lichtjes te bakken in olijfolie en vervolgens de wortels en selder erbij om te fruiten.

Scampisaus 3

Zorg ervoor dat de groenten goed gegaard zijn vooraleer je de tomatenpuree erbij doet. Daarna voeg je de room toe terwijl je goed roert. Het is voornaam om zachtjes te blijven roeren zodat de saus niet schift. Terwijl de saus pruttelt, bak je de scampi’s lichtjes in de pan en kruidt je deze met peper en zout.

Op het einde meng je de scampi’s in de saus en laat je nog even doorpruttelen. Je maakt het af met zout, peper en cayennepeper. Iedereen kiest zelf hoe pikant je hem wil. Je kan dit gerecht serveren met brood of pasta.

Scampisaus 5

Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s