5 boeken die ik dolgraag wil lezen!

Om te sparen voor onze bruiloft, heb ik besloten om geen boeken meer te kopen tot ik mijn ‘to read’-lijstje heb afgewerkt. Ik dacht dat dit er maar een paar waren. Blijkt dat het er 19 (!) zijn. Hmm… Iets meer dan ik had verwacht. Ik heb mijn top 5 hieruit gemaakt en ik kan niet wachten om er aan te beginnen!

Boeken 4

Winter in New York en andere verhalen van Chantal van Gastel 

In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst. Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? 

Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman

Als haar moeder te jong overlijdt, is Breet Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.  Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten.

Dit lijken mij twee boeken die ik in no time uit heb. Volgens mij lezen ze super vlot en kan ik er heerlijk bij wegdromen. Winter in New York en andere verhalen zal ik waarschijnlijk eerder lezen aangezien het weer nu kouder is en het dan dubbel zo gezellig is.

Boeken 2

Curtain (Poirot’s last case) van Agatha Christie (Engelse versie)

The house guests at Styles seemed perfectly nice to Captain Hastings: there was his own daughter Judith, an inoffensive ornithologist called Norton, dashing Mr Allerton, brittle Miss Cole, Doctor Franklin and his fragile wife Barbara, Nurse Craven, Colonel Luttrell and his charming wife Daisy, and the charismatic Boyd-Carrington. So Hastings was shocked when Poirot declared that one of them was a five-times murderer. True, the ageing detective was crippled with arthritis, but had his deductive instincts finally deserted him? 

Hercule Poirot blijft mijn favoriet. Zijn laatste moordonderzoek heb ik al verfilmd gezien, maar het zal nóg hartverscheurender zijn op papier. Bij dit boek heb ik zo’n gemengde gevoelens. Ik wil het dolgraag lezen, maar ik wil niet dat het verhaal eindigt.

Boeken

Party Girl van Rachel Hollis (Engelstalig)

Landon Brinkley’s dreams are all coming true. She’s landed an intership with the fabulous Selah Smit, event planner for the Hollywood elite, taking her from small-town Texas to the bright lights of LA. Landon soon finds herself in a world in which spending a million dollars on an event – even a child’s birthday party- is de rigueur and the whims of celebrity clients are life-and-death matters. at first, the thrill of working on A-list parties and celebrity weddings is enough to get Landon through the seventy-five-hour workweeks and endless abuse at the hands of her mercurial boss. But when the reality of the business reveals itself, she’s forced to make a choice: do whatever it takes to get ahead, or stay true to herself.

Sweet Girl van Rachel Hollis (Engelstalig)

Max Jennings is in a bad mood. It’s not anything you did; it’s just that secrets from her past make it her natural state of being. But she’s not going to talk about it or share her feelings, so don’t bother asking. Max’s bad mood means that very few people actually truly understand her or know that her secret dream is to be a pastry chef. When a rare opportunity to work for world-famous Avis Phillips presents itself, Max jumps at the chance. Avis and her staff aren’t stingy with the tough love, so Max spends every spare minute practicing her craft. As she bakes brownies and custards, cookies and galettes, she builds an unlikely friendship with a man she once loathed and finds herself falling into something she’s spent the last six years avoiding. Will she let her painful past stand in the way, or will she muster the strength to forgive herself and realize her full potential?

Deze twee boeken komen speciaal uit New York gevlogen (+ dat van Agatha Christie. Ik kon ze hier niet krijgen en een vriendinnetje van mij woonde toen net in New York) en ik heb hier super veel zin in. Ze zijn geschreven door een vrouw waar ik enorm naar opkijk en die net als mij dezelfde eigenaardigheden heeft 😀

 

Momenteel ben ik nog bezig aan een ander boek, maar ik kijk al uit naar het moment waarop ik mijn volgende boek kan kiezen. Mijn lijstje van boeken die ik wil kopen (of als verjaardagscadeau wil vragen) is al terug begonnen, maar ik probeer het zo goed mogelijk vol te houden 😉 Als jullie mij nu willen excuseren, dan kruip ik op de zetel om verder te lezen!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s